tiistai 10. elokuuta 2010

Y&T: Facemelter


Vaihteeksi perinteistä hardrockia soittimeen ja tarkasteluun uusi Y&T-albumi. Facemelter on tämän pitkän linjan jenkkibändin 12. studiolevy, joista edellinen julkaistiin jo 1997, eli 13 vuotta saatiin uutta materiaalia odottaa..

Levy onkin varsin hyvä. 1980-luvun hardrocktunnelmmissa mennään ja kappaleet tempaavatkin mukavasti mukaansa ja ainakin itsellä tämä levy on soinut viime aikoina todella paljon. Hyväntuulista ja tietyllä tavalla leppoisaa rockia, jossa bändin jäsenten ikääntyminen kuuluu tiettynä "verkkaisuutena", eikä Dave Mennikettikään yllä enää nuoruusvuosiensa laulusuorituksiin. Mutta so what, tällaista elämä on.

Kappaleet ovat pääosin varsin onnistuneita. Levyn intro toimii maukkaana johdatuksena, jonka perään loistava One With The Show avaa pelin ollen yksi levyn parhaista kappaleista. Muusta sisällöstä Reipas How Long tomii myös mukavasti, kuten myös levyn parhaan melodian omaava Coming Home. Hot Shot tarjoaa annoksen AC/DC-tyylistä voimarockia, yms. yms..

Perinteisen melodisen kasarihardrockin ystäville tutustumisen arvoinen julkaisu.

# "Prelude"
# "On With the Show"
# "One Life"
# "Shine On"
# "Wild Child"
# "I Want Your Money"
# "I'm Coming Home"
# "If You Want Me"
# "Hot Shot"
# "How Long"
# "Gonna Go Blind"
# "Don't Bring Me Down"
# "Blind Patriot"
# "Losing My Mind" Bonus Track
# "Deadly Declever" Bonus Track

* Dave Meniketti – lead guitar, vocals
* John Nymann – rhythm guitar, backing vocals
* Phil Kennemore – bass guitar, backing vocals
* Mike Vanderhule – drums, backing vocals

1 kommentti:

  1. Facemelter on soinut myös täällä kohtuullisen useasti. Hyvää hardrockiahan tämä on, ja oli Y&T muutama vuosi sitten livenäkin nähtynä tosi kovassa iskussa. Meniketti on muuten mielestäni turhan aliarvostettu kitaristi...

    VastaaPoista