torstai 26. elokuuta 2010

Glann ar Mor

Päätetään tällä erää lyhyt Euroopankierros Ranskaan ja sieltä löytyvään Glann ar Mor-tislaamoon. Maistelussa kolme turpeista, Kornog-nimellä pullotettua mallasviskiä.


Kornog 'Taouarc'h Kentan' (57.1%, OB, Glann ar Mor Distillery, Brittany)

Tuoksu on vahva, mutta alkoholi pysyy yllättävän hyvin aisoissa. Raikasta hedelmäisyyttä, kuivahkoa maltaisuutta. Selkeä ja tasapainoinen, mutta jotenkin yllätyksetön. Savuisuus tuntuu kevyenä taustalla.

Maku on vahva ja mausteinen, (kaneli, inkivääri, pippuri, yrtit..). Hapanta hedelmäisyyttä, hentoa makeutta. Kuivahko maltaisuus ja kevyehkö savu. Kookosta.

Jälkimaku on terävä ja alkoholin voima nousee pintaan, Maku jää turhan kevyeksi.

Tiukka nuorukainen, joka kaipaisi lisää kypsyyttä ja makujen syvyyttä.




Glann ar Mor "Kornog Taouarc'h" (46%, OB, peated, bottled dec. 2009)

Pehmeä turvesavu sekä täyteläinen makeahko hedelmäisyys. Sitruksista raikkautta, taustalla reipas maltaisuus.

Maku on yllättävän runsas. Tuhti hedelmäisyys, (luumu), suklaisuus sekä sopivan vahva savu toimivat hyvin. Mukavaa mausteisuutta, kookosta. Öljyinen suutuntuma.

Jälkimaku on miellyttävä, joskin nuoruuden raakuus meinaa nousta esiin. Turpeisuus kuivahtaa sopivasti ja mukavan öljyinen suutuntuma jatkuu..

Ihan mainio nuorukainen, hyvä makujen tasapaino.



Glann ar Mor Kornog "5vet Deiz ha Bloaz" (46%, OB, special bottling for the 5Th anniversary of the distillery, 322 Bts.)

Tuoksu on kevyt ja raikas. Sitrus, vanilja, kohtuullinen maltaisuus. Kirpeähköä hedelmäisyyttä.

Maku on kevyehkö ja pehmeä. Viski on vivahteikas, öljyinen ja mausteinen. Kookos, sitrus, kirpeä hedelmäisyys ja aavistus hunajaista makeutta. Sopivan voimakas savuhuntu taustalla.

Jälkimaku jää vähän vaisuksi, maku ikäänkuin loppuu kesken.

Nuorta "perustavaraa", jonka sinänsä hyvä maku ei aivan kantanut loppuun saakka.


Mielenkiintoinen nuori kolmikko jätti jälkeensä odottavan tunteen. Tulevaisuudessa on kyllä lupa odottaa hyvää tältä leikillisesti Ranskan Ardbegiksikin kutsutulta viskiltä.

(kuvat: whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti