sunnuntai 29. elokuuta 2010

9 x "Managers' Choice", (osa 1/3)


Dalwhinnie
, cask 431. Refill American Oak. 51%. Filled 5.2.1992, bottled 10.3.2009. 270 bottles.


Tuoksu on pehmeän hunajainen, kuivan yrttinen ja tasapainoisen maltainen.

Maku on hyvä, jossa runsas hunajaisuus saa seurakseen kevyttä kukkaisuutta ja pehmeän maltaisuuden. Erittäin pehmeä ja miellyttävä suutuntuma.

Jälkimaku tarjoaa sopivan terävän puraisun, ollen raikas, mukavan kukkainen, (heinäniitty) ja öljyinen. Loppua kohden kuivahtaa reippaasti.

Hyvä ja tasapainoinen viski, jonka makuprofiili tarjosi tälle tislaamolle varsin tyypillisiä piirteitä. Varmaankin paras Dalwhinnie mitä on omalle kohdalle osunut. Hyvä tynnyri.


Glenkinchie, cask 202. European Oak, 58,1%. Filled 3.2.1992, bottled 5.3.2009. 528 bottles.

Tuoksu on maanläheinen, kuivahkon maltainen ja raikas, (kypsä omena). Joku pieni hieman tunkkainen "epäpuhtaus" tuntuu taustalla.

Viski tuntuu suussa voimakkaalle, vaikka maku onkin kevyehkö. Kuivahkon maltaisuuden alta esiin nousee kevyt hedelmäinen makeus ja taustalla pyörii jännä hieman suolainen vivahde.

Jälkimaku on pehmeä, mukavan täyteläinen ja "puhtaan" maltainen. Lopussa suolaisuus nousee jälleen esiin.

Tässäkin tislaamolleen tyypillisiä piirteitä on paljon, mutta mukavan persoonallisessa muodossa. Jälleen hyvä tynnyri, mutta ehkä kokonaisuus on kuitenkin hieman "vaisu".


Cragganmore, cask 2398. Bodega Sherry European Oak, 59,7%. Filled 2.5.1997, bottled 14.5.2009. 246 bottles.

Tuoksu on makea, karamellimaisen päärynäinen. Raikas hedelmäisyys, hento kuivempi puun vivahde.

Maku on alkuun erittäin makea ja huomattavan päärynäinen, outo. Jotenkin tuo äitelä makeus tuntuu liian hallitsevalle ja vie kaiken huomion. Taustalla kevyt hieman kuivattava maltaisuus.

Jälkimaku on, yllätys yllätys, päärynää, päärynää ja päärynää. Aivan lopussa sentää kuivempi maltaisuus ja puun hento vivahde leikkaavat osan makeudesta.

Tämä viski ei ainakaan tällä maistamisella oikein auennut, erikoinen tapaus. Todella ihmeellisen hedelmäinen tuotos.

Osa 2

Osa 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti