sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Mystery Malt.

Maistelussa viski, joka on vielä tässä vaiheessa itselleni täydellinen arvoitus. Ainoa samplepullosssa oleva tieto on se, että mallasviskistä on kyse.

Viskin väri on kauniin tumman punertava.

Tuoksu on makean viinimäinen, (Sherry?). Runsaasti pehmeää tuoretta kermatoffeeta ja maitosuklaata. Aromikas hedelmäisyys.

Maku on pehmeä ja makea. Runsas hedelmäisyys täyttää suun intensiivisellä otteella. Taustalla pehmeää maltaisuutta sekä toffeeta. Viskin pehmeydestä päätellen alkoholiprosentiksi arvaisin 43-46%

Hieman lyhyehkö jälkimaku kuivuu hieman ja esiin nousee hetkeksi erikoinen suolainen vivahde, kuin viskiin olisi yht'äkkiä kastettu suolasilli:). Vastaavaan makuun olen aiemmin törmännyt vain Springbank-tislaamon viskeissä. Maun kuivumisen yhteydessä kevyt puun vivahde nousee lopussa esiin.. (Eli ilmeisesti aivan nuoresta viskistä ei ole kyse?).

Kokonaisuudessa hienoa oli tuoksu, joka voisi viitata vaikkapa Glenfarclasin suuntaan ja myös viskin "body" oli maukas, mutta jälkimaun suolaisessa (Springbank) vivahteessa on jotain, mistä en ole ikinä liiemmin pitänyt. Kuitenkin varsin mielenkiintoinen ja hyvä viski.
Nyt vain jännityksellä odotan kuulevani, mitä kyseinen pullo sisälsi. Palataan piakkoin asiaan, kunhan salaisuuden verho raottuu...

Edit. 18.1.2010. Arvoituksen ratkaisu täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti