lauantai 10. lokakuuta 2009

Springbank 21 yo.


Maistelussa klassinen Campbeltownin viski 1990-luvun loppupuoliskolta / 2000-vaihteesta, eli

Springbank 21 yo, 46%. (5cl miniatyyri).

Väri on kauniin tumman kullankeltainen.

Tuoksu on erittäin aromikas ja vivahteikas. Trooppista hedelmää, etenkin persikkaa, tummaa suklaata, sekä taustalla kevyt savuhuntu. Suolaista meren raikkautta.

Maku on miellyttävän pehmeä, viski "sulaa suuhun". Moninaiset aromit aukeavat tasaisesti paljastaen tummaa suklaata, suolaa, vivahteikasta ja raikasta hedelmäisyyttä, (appelsiini) ja taustalla pyörii laaja kirjo mausteisuutta, (kaneli, kookos).

Suolainen jälkimaku on hyvin hennosti savuinen, pitkä ja herkullinen. Erilaisia aromeja avautuu koko ajan lisää ja lisää. Tyylikäs lopetus.

Hieno Springbank, kaunis ja herkkäpiirteinen viskiklassikko.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen erinäköinen kuin oma n. vuonna 2000 hankittu 21-vuotias - viskinkin värivaikuttaisi erilaiselta. Näinköhän tämä on vanhempi pullote tai eri markkinoille tehty? Omani näkyy täällä - http://www.baari.info/tmpkuvat/Springb21.jpg

    VastaaPoista
  2. Tuo minun maistama versio on 5cl miniatyyri. Tarkkaa julkaisuaikaa en tiedä. Käsittääkseni värivaihteluja oli aikanaan melko paljon kyseisessä viskissä. Toki valokuvassakin herkästi värit vääristyvät.

    VastaaPoista
  3. Kah kun en huomannut pullon olevan 5cl kokoa, ei ihme että näytti niin erilaiselta! :-)

    VastaaPoista
  4. Olisinhan alkuperäisessä tekstissäkin jo voinut mainita että kyseessä oli minipullo, vaan kun ei aina kaikkea huomaa... Lisäsin nyt maininnan siitä pullotietojen yhteyteen.

    VastaaPoista