tiistai 6. lokakuuta 2009

Bowmore 12 yo Sheraton Miyako Hotel, Tokyo.

Tällä kerralla maistelussa hieman tavanomaista harvinaisempi 12-vuotias Bowmore. Kiitokset samplesta ja kuvista "JaRiMi"lle.

Bowmore 12 yo, Cask Strength, (+-60%), Sherry Cask, Sheraton Miyako Hotel, Tokyo.

Tuoksu hyökkää vahvana ja siitä löytyy sherryistä, mutta varsin hillittyä makeutta ja runsasta turpeisuutta. Taustalta nousee esiin voimakas, jopa palanut nuotiosavu. Lisänä tumman suklaista toffeeta.
Vettä lisäämällä makea leventelisuus ja trooppiset hedelmät nousevat kauniisti esiin ja savu väistyy taustalle.

Maku on räjähtävän voimakas ja miellyttävällä tavalla kuivan sherryinen sekä vahvan turpeinen. Tämä suoraviivainen makuprofiili iskee kyllä huikean vahvana ja varsin toimivana.
Veden kera viskiin löytyy enemmän makeutta ja vivahteikkuutta, kuten hentoa leventelia ja kuivattuja hedelmiä runsaana sekoituksena.

Kurkkua tehokkaasti lämmittävä jälkimaku on kuivan turpeinen ja vahva nuotiosavu jää elämään kitalakeen pitkään.

Kokonaisuus toimii! Taas kerran hyvä osoitus Bowmore-viskien monipuolisuudesta. Todella vahva ja turpeinen, sekä mielenkiintoisen haasteellinen maisteltava. Veden lisäys tähän viskiin loi siihen täysin uuden makuprofiilin, aivan kuin kyseessä ei olisi edes sama viski. Huikeaa.

Rinnalla vertailun vuoksi maisteltu 50,3% 15 yo Laimrig tuntui tämän rinnalla pehmeältä kuin linnunmaito ja vahvassa sherryisyydessään (vaikka vain sherry finished) huomattavan makealle.

Yleiskuvaa Sheraton Miyakon baarista:

1 kommentti:

  1. Mukavaa että juoma maistui - se oli minustakin varsin "toimiva" ja mielenkiintoinen nuorehko Bowmore. Harvoin tällaisia tynnyrivahvuisia ja suodattamattomia Bowmore-herkkuja on eteen tullut missään.

    VastaaPoista