sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Bowmore 10 yo Tempest, (batch 1)

Jälleen putkahti markkinoille uusi Bowmore ja tällä kerralla kyseessä on mielenkiintoinen "first fill bourbon"-tynnyreissä kypsynyt kymppivuotias.

Bowmore 10 yo Tempest, 55,3%. Small Batch Release no 1, bottled 2009. Cask type: First Fill Bourbon.

Runsaan kermatoffeinen tuoksu on herkullinen, jossa reippaasti vaniljasokeria, sekä sopivan tasapainoinen ja suhteellisen vahva savuisuus. Vesilisän kera mukaan löytyy hieman hapahkoa marjaisuutta.

Maku on heti tunnistettavissa varsin tyypilliseksi Bowmoreksi. Pehmeä savu, mukavan pyöreä makeus ja raikas marjaisuus luovat hyvän kombinaation. First fill Bourbon-kypsytys tuntuu selkeänä, "puhtaan" kuivan puun leikatessa makeutta sopivasti. (Missään nimessä viski ei ole kuitenkaan "puinen"). Vesilisä nostaa kirpeyttä (herukkaa) esiin. Viskin nuoruus tuntuu parhaiten siinä, että monista iäkkäämmistä Bowmoreista tuttu runsaan hedelmäinen vivahteikkuus jää hyvin vaimeaksi. Taustalla se on, mutta kaikki aromit eivät ikäänkuin pääse nousemaan esiin.

Jälkimaku on ilman vesilisää turhan terävä, mutta hieman laimennettuna mukavan herukkainen ja kuivan turpeen sävyttämä. Pituutta kohtalaisesti.

Ihan hyvä ensikosketus tähän Tempestiin. Pieni vesilisä avasi makua selvästi ja onkin tässä viskissä aivan paikallaan. Todella puhdaspiirteinen Bowmore, jonka lopputuloksessa tynnyreiden vaikutus ja nuorehko ikä ovat varsin selkeästi havaittavissa. Eli pullotiedot lukemalla tietää mitä saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti