sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Sapattivuosi: Ihmisen Merkki


Kotimainen, legendaarisen Black Sabbath-yhtyeen musiikkia suomenkielellä esittävä Sapattivuosi teki ennen tämän kolmannen levynsä julkaisua laulajanvaihdoksen, kun Hannu Paloniemen seuraajaksi astui Nightwishistä ja Tarotista tuttu Marco Hietala. Vaihdos on luontava, sillä aiemmilla Sapattivuosi-levyillä tulkittiin Ozzy Osbournen aikaista Sabbath-materiaalia ja tällä Ihmisen Merkki-levyllä kuullaan vain Ronnie James Dion aikaisia kappaleita.

Runsaasti radiosoittoakin saanut levyn ensisinglenä julkaistu Pelon Lait (Neon Knights) ei vielä oikein säväyttänyt, mutta kokonaisuutena levy ylittääkin mukavasti siihen asettamani odotukset.

Musiikki on hyvää, (mikä on tässä tapauksessa toki itsestäänselvyys), mutta monet kappeleista toimivatkin varsin hienosti suomenkielisinä. Levyn kakkosraita Maalaistyttö (Country Girl) onkin noussut ehdottomasti omalle suosikkilistalleni: Loistava kappale ja todella onnistunut suomennos.
Klassikkobiisi Tuli ja Maa (Heaven and Hell) saa myös mukavan käsittelyn ja eipä levyllä juuri heikkoja lenkkejä olekaan.. no ehkä Laki 666 ( Mob Rules) tuntuu sanoitukseltaan vähän töksähtävältä.
Marco Hietalan vahva ääni kantaa läpi levyn odotetun hienosti ja varsinkin hitaimmissa osuuksissa tulkinta on todella vahvaa.

Tämä levy tarjosi varsin positiivisen yllätyksen ja se onkin tullut laitettua soimaan uudestaan ja uudestaan...

1. "Pelon lait" (Neon Knights)
2. "Maalaistyttö" (Country Girl)
3. "Uneen hukkuneet" (Children of the Sea)
4. "Tuli ja maa" (Heaven and Hell)
5. "Laki 666" (Mob Rules)
6. "Valtaa" (Voodoo)
7. "Yö saa" (Die Young)
8. "Ihmisen merkki" (The Sign of the Southern Cross)

* Marco Hietala - laulu
* Antero Aunesluoma - basso
* Janne Halmkrona - kitara
* Simo Vehmas - rummut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti