keskiviikko 9. syyskuuta 2009

2 x Bowmore 1965

Pari mielenkiintoista 1960-luvun viskiä rinnakkain laseissa.

Bowmore 1965, 43%, matured in Sherry Casks, pullotettu 1980-luvulla.

Tuoksussa runsaasti hedelmää, toffeeta, herukkaa ja turvetta. Ripaus ammoniakkia. Vivahteikas ja hieno tuoksu.

Maku on erittäin pehmeä, toffeinen ja täyteläinen. Kypsää hedelmää. Loistava maku jossa vahvuuttakin riittää todella hyvin.

Öljyinen jälkimaku on todella pitkä, vivahteikas ja voimakas. Toffeeta, sopivasti kuivuvaa hedelmää ja vahvana esiin nousevaa raikasta ja kirpeää herukkaa.

Todella intensiivinen ja upea Bowmore. Mahtavan monipuolinen ja roteva makuprofiili. Jämäkämpi kuin aiemmin maistelussa ollut myös herkullinen 1969.


Sitten testiin hieman vahvempi yksilö, eli

Bowmore 1965 Full Strength, 50%, matured in Sherry Casks, pullotettu 1980-luvulla.

Tuoksu on voimakas ja raikas, jossa hedelmää ja marjaa, sekä kuivahkoa turvetta.

Maku on pehmeä, öljyinen ja täyteläinen. makeaa hedelmää ja hieman kirpeää marjaisuutta. maukas. Loppupuolella esiin nousee lakritsia ja sherryisyyttä. Savua on mukana vain kevyesti.

Jälkimaku kuivuu ja jälleen herukkaisuus nousee päällimmäisenä esiin. Omenaa ja sitrusta. Maku jatkuu suhteellisen mietona, mutta pitkään.

Kokonaisuus tarjoaa vahvoja makuja, mutta tämä versio ei ole niin monivivahteinen kuin 43% "veljensä". Suoraviivainen ja voimakas 1960-luvun klassinen Bowmore.Olipa taas kerran maukkaat Bowmoret ja varsinkin tuo 43% versio teki mahtavan vaikutuksen. Ehkä odotukset tuohon Full Strenght-versioon olivat liian kovat ja näin miedompi versio vetikin pinnat tällä kerralla kotiin.
Tämäkin kaksikko oli jälleen hyvä osoitus 1960-luvun Bowmoren todella korkeasta laadusta kautta linjan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti