maanantai 24. elokuuta 2009

2 X Benriach 1976


Maistelussa kaksi varsin loistaviksi osoittautunutta Benriachia.

Benriach 1976, 33 yo, 46,2%, OB for the Whisky Fair, cask no 3550, cask type: Hogshead, bottled 2009, 103 bottles.

Tuoksussa kuivahkoa hedelmää, (aprikoosi, ananas), sekä mukavan kirpeää herukkaa. Tyylikäs.

Viski on upean täyteläinen ja öljyinen. Uskomattoman monivivahteinen trooppinen hedelmäisyys aukeaa mahtavaksi eri makujen kirjoksi. Harvoin on vastaan tullut tällaista makujen ilotulitusta. Pohjalla hieman pehmeää kuivaa turvetta, sitten hunajaa, aprikoosia, ananasta, persikkaa, herukkaa, yms, yms...

Jälkimaku on öljyinen ja mielettömän pitkä. maku säilyy ja säilyy minuutteja. Hedelmäiset vivahteet jatkuvat ja mikä parasta, ne muuttavat muotoaan jatkuvasti. Koko ajan löytyy jotain uutta.

Käsittämätömän vivahteikas ja suussa sulavan herkullinen viski.

Sitten versio 2:

Benriach 1976, 33 yo, 47,4%, OB for the Whisky Fair, cask no 3558, cask type: Hogshead, bottled 2009, 162 bottles.

Tuoksu alkuun kevyt, pehmeä. Mustaherukkaa, hedelmää. Ajan kanssa kehittyy ja voimistuu koko ajan. Säilyttää arominsa pitkään jopa jo tyhjentyneessä lasissa.

Maku on täyteläinen ja herkullisen makea, sekä voimakkaan herukkainen ja todella vahva. Makeaa vaniljaa löytyy runsaasti. samoin kypsää hedelmää, (persikka). Loistava!

Jälkimaku on jälleen todella pitkä ja voimakas. Alun makeuden jälkeen reippaasti kuivuva hedelmäisyys ja tuhti herukkaisuus jatkuvat ja jatkuvat...

Vahva ja maukkaan herukan hallitsema loistava viski!



Tässä siis kaksi aivan upeaa, mutta keskenään sopivasti erilaista viskiä. 3550:n monivivahteisuus ja silkkisyys oli huikeaa, kun taas 3558:n suoraviivaisempi profiili tarjosi enemmän upean vahvaa makua. Tämän vuoden viskijulkaisuista, mitä on kohdalle osunut, tämä kaksikko kiilaa kyllä ehdottomasti aivan terävimpään kärkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti