tiistai 6. tammikuuta 2009

"Travel Retail" uutuuksia

Muutama päivä sitten oli juttua Bunnahabhainin uudesta "Travel Retail" pullotteesta, mutta kyllä muutkin tislaamot haluavat osansa viskistä pitävien matkustajien rahoista. Jotenkin tuntuu, että nämä pääasiassa lentokentille ja suurille laivoille tehdyt pullotteet lisääntyvät kaiken aikaa, eli jonkinlaisesta trendistä kai voitaneen tässäkin asiassa puhua.
Tässä muutamia tämän vuoden uutuuksia "Travel Retail" valikoimaan:

Ardmore 25yo. Mielenkiintoinen pullo. Ardmoren Single Malt valikoimassa on tällä hetkellä vain nuori "Traditional Cask", joten iäkkäämpi versio on tervetullut lisä. £249 hintalapussa on kyllä kohtuullisen kova.
Laphroaig Triple Wood on sekoitus kolmenlaisista tynnyreistä, ex-Bourbon barrels, European Oak casks (Butts), sekä Quarter Casks. No joo, omat odotukset eivät kovin korkealla tämän kohdalla ole. Laphroaigfaneille maistunee kyllä.
Ardmore & Laphroaig

Balvenie Golden Cask 14yo. Rommiviimeistelty Balvenie ei ainakaan tässä vaiheessa myöskään säväytä, vaan voihan tuon joskus maistaa jos eteen osuu.
Balvenie Golden Cask

The Macallan" lähtee vuoden 2009 "Travel Retail"-markkinoille uudella sarjalla, "1824 Collection", joka sisältää neljä erilaista pullotetta:
- Select Oak
- Whisky Maker's Edition
- Estate Reserve
- 1824 Limited release
Tuotetietojen perusteella omaan kaappiin ei ole kiirettä näitä metsästää. Olisin kyllä toivonut edes yhden edullisemman täysin Sherrykypsytetyn viskin, nyt ainoana pelkkää sherrytynnyröintiä edustaa lähes 1500 euron hintainen "1824".
Macallan 1824 Collection

2 kommenttia: