sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Ardbeg Lord Of The Isles


Maistelussa viime päivinä viskifoorumillakin paljon huomiota saanut viski, joka on Ardbeg Lord Of The Isles, (25yo), 46%. Tämä viski julkaistiin vuonna 2001 ja sen jälkeen se pysyi tuotannossa monia vuosia, ainakin kevääseen 2008 asti. Nyt siis pullot ovat valitettavasti vähenemässä markkinoilta, joskin vielä tätä on helposti löydettävissä, mutta ei varmaankaan kovin pitkään?

Viskin tuoksu on upea, pehmeän savuinen ja kypsän hedelmäinen. Seassa myös miellyttävää mausteisuutta, (kaneli, inkivääri).
Maku on pehmeä, mutta vahva ja Ardbegiksi todella monivivahteinen. Kevyt savuisuus ympäröi kokonaisuutta, pysytellen kuitenkin varsin maltillisena ja hienostuneena. Makea hedelmäisyys hallitsee makukaaren alkupuoliskoa, kun taas loppupuolella viski kuivuu huomattavasti ja vivahteikas mausteisuus pääsee esiin. Pitkässä kuivahkossa jälkimaussa herkullisten "maustearomien" joukko pääsee lopullisesti valloilleen ja uusia makuvivahteita ja -yhdistelmiä löytyy jatkuvasti.


Tämä tyylikäs ja herkullinen Ardbeg onkin noussut yhdeksi suosikeistani lukuisten Ardbeg-pullotusten joukossa.

Hintaluokassaan (tällä hetkellä n.200€) varsin laadukas tuote niin itse viskin kuin upean pakkauksenkin osalta.
Jos tätä pullotetta aikoo maistella jossain ravintolassa, niin tässä yhteydessä pieni sisäinen kuningaskuluttaja kuitenkin kehoittaa tarkkailemaan hinnoittelua, sillä tämän(kin) viskin kohdalla olemme saaneet esimerkkiä varsin villistä hinnoittelusta. Jokainen voi kohdallaan miettiä, onko vaikkapa lähes 80 euron ravintola-annoksen hinta enää järkevissä rajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti