torstai 22. tammikuuta 2009

Bowmore 1983 25yo (Douglas Laing Platinum Selection)


Maistelussa varsin mielenkiintoinen viski, nimittäin Bowmore 1983 25yo, 47,8% ( Douglas Laing, Platinum Selection). Tislattu 3/1983 ja pullotettu 8/2008. Pullotettu yhdestä tynnyristä, josta on riittänyt tavaraa 203 pulloon.
Bloginpitäjän korviin on kantautunut huhua, että kyseinen viski olisi tulossa lähiaikoina Alkon tilausvalikoimaan / Arkadian Alkon erikoisvalikoimaan.

Tuoksu on melko vaatimaton, raikas, aavistus salmiakkia.
Maku on herkullinen! 1980-luvun Bowmorelle tyypillinen laventelisuus on voimakas ja hallitsee vahvasti makuprofiilia. Makeutta löytyy yllättävänkin paljon ja se luokin mukavan täyteläisen rungon. Aavistus suolaista salmiakkia tuo vivahdetta. Jälkimaku on suolainen ja laventelisuus jää pyörimään suuhun todella pitkäksi aikaa. Kuten lähes kaikissa yli 25-vuotiaissa Bowmoreissa savuisuus on Islay-viskiksi vain hyvin hento vivahde. Viski on kokonaisuutena mukavan vahvan makuinen ja luo kivan vertailukohdan tislaamon omien iäkkäiden pullotusten kanssa, jotka usein ovat tyyliltään hyvin "herkkiä" ja hienostuneita. Maukas tuote.

2 kommenttia:

  1. Hieno viskihän tämä, ja mukavan erilainen nykyiseen tislaamopullotesettiin verrattuna. Pitäisi huhun mukaan olla jo Helmikuussa A-liikkeen tilausvalikoimissa ostettavissa..eikä hinta ole paha, kun otetaan huomioon missä maassa ollaan.

    VastaaPoista
  2. Joo on totta, että tässä pullotteessa löytyy tiettyä särmikkyyttä ja omaleimaista luonnetta, joka valitettavasti nykyään monista Bowmoren tislaamopullotteista on hiottu minimiin. Ehkä se on juuri tuo vahva "laventeli", joka jakaa vahvasti mielipiteitä ja tislaamo itse haluaa nykyisillä tuotteillaan miellyttää mahdollisimman monia.

    VastaaPoista