sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Caol Ila 25 yo 1984 "The Grill"

Jatketaan Caol Ilan parissa, mutta tällä kerralla Sherrykypsytettynä. "The Grill" on nimensä mukaisesti pullotettu Aberdeenin The Grill-pubille, josta maistelun ohella saattoi ostaa pullon myös kotiinviemiseksi. Paikanpäällä "Grillissä" maisteltuna viski teki hyvän vaikutuksen, eikä pullon ostomahdollisuutta voinut jättää käyttämättä.Caol Ila "The Grill", 25 yo 1884, 50,3%. (Bottled by Duncan Taylor)

Tuoksu on vahvapiirteinen, pehmeä ja täyteläinen. Aromikas tuhti sherryisyyys, tumma suklaa, mustaherukka, runsas makea turvesavuisuus. Suklaata, kahvia, bbq-kastiketta.

Maku on todella pehmeä ja täyteläinen. Makean hedelmäinen sherryisyys sulautuu upeasti vahvaan turvesavuisuuteen. Tervaa, tummaa suklaata, kahvia. Aavistus tammea taustalla.

Jälkimaku jatkuu täyteläisenä ja suussasulavana. Sherryisyys kuivahtaa sopivasti. Savuisuus tuntuu vahvana vivahteena taustalla. Sopivasti iän tuomaa tammea. Pitkä ja herkullinen.

Loistava Sherrykypsytetty Islay-viski, joka tuo tyyliltään mieleen 1970-luvun sherryiset Ardbegit. Yksi maukkaimmista Caol Iloista mitä on kohdalle osunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti