sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Bowmore 20 yo, 1965 / 1985, Intertrade

Vuosi on jo pitkällä eikä vielä ainoatakaan Bowmorejuttua blogissa tämän vuoden puolella ole ollut, huolestuttavaa... Vieroitusoireet poistetaan kuitenkin nyt hieman vanhemmalla yksilöllä:

Bowmore 20 yo, distilled February 1965, bottled November 1985, 48,5%, Intertrade, Italy. (Pullottajana ilmeisesti G&M).

Väri on kaunis, oranssin punertava.

Tuoksu on aromikas. Pehmeää ja runsasta kermatoffeeta, herukanlehteä, fariinisokeria. Savuisuutta vain aivan hennosti, lähes olemattomasti. Kypsää hedelmää, ripaus minttua.

Maku on täyteläinen, jossa alkuun hieman yllättäen hallitsee kuiva turpeisuus. Pian viski kuitenkin "aukeaa" makeampaan suuntaan ja esiin nousevat toffee, kypsät hedelmät, herukka, tumma suklaa, sekä taustalla pyörivä hienoinen suolaisuus.

Jälkimaku on todella aromaattinen, tarjoten runsaasti marjaisuutta ja kevyttä tervaisuutta. Tuoreiden yrttien vivahteita nousee esiin ja raikas herukkaisuus säilyy suussa pitkään, pitkään ja pitkään...

Jälleen yksi varsin hieno 1960-luvun Bowmore, joka yrittää vahvasti kiilata mukaan top10 listalle maistamieni Bowmore-viskien joukossa. IB-puolella arvioissani edellä taitaa olla vain paljon samoja piirteitä omaava Prestonfield 1965 cask 47.

(kuvasta kiitos: whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti