maanantai 2. marraskuuta 2009

Bowmore 1965 22 yo Prestonfield.


Tällä kerralla lasiin eksyi loistava Bowmoren IB-pullotus.

Bowmore 1965 22yo, 43%, Cask no 47. Matured in Sherry Wood. Prestonfield House Collection. (5cl).

Tuoksu on pehmeän toffeinen ja alkuun yllättävänkin savuinen. Savuisuus on toki Bowmoremaisesti pehmeää ja hillityn tyylikästä. Taustalta löytyy tuttua kirpeää marjaisuutta ja mustaherukanlehteä. Hiljalleen ajan kanssa vivahteikkuus lisääntyy mukavasti. Miellyttävä ja tyylikäs avaus tälle viskille.

Maku on täyteläinen, kevyen sherryinen, mutta yllättävänkin makea. Mustaherukka hallitsee makua vahvasti, ajoittain ehkä selkeimmin kuin missään muussa maistamassani Bowmoressa. Savuisuus on hentoa ja hieman tervaista. Raikas nokkonen, sekä suolainen salmiakki luovat vivahteikkuutta ja sherry kermaista täyteläisyyttä.

Jälkimaku on pitkä, hedelmäinen ja kirpeän marjainen, tarjoten myös hieman kuivaa turpeisuutta. Aivan lopussa nousevat vielä esiin tuoreet mustaherukanlehdet sekä nokkonen, päättäen tämän tyylikkäästi vaihtelevia aromeja sisältävän makuelämyksen.

Todella upea viski, joka kiilaakin ylivoimaisesti ykköspaikalle maistamistani IB-Bowmoreista, sekä haastaa vahvasti myös monet saman aikakauden tislaamopullotteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti