perjantai 30. tammikuuta 2009

Japanilaiset viskit maistelussa


Japanilaisten viskien ilta Hämeenlinnassa tarjosi varsin mielenkiintoisen kattauksen. Tässä lyhyet kommentit illan tastigissa maistelluista tuotteista:

Hibiki 17yo, 43%, Blended, Suntory: Miellyttävä tuoksu. Maku makea, blendimäisyys tuntuu mutta ei mitenkään häiritsevänä. Jälkimaku hieman alkoholinen. "Helppo" ja yllättävän hyvä blendi.

Nikka 21yo Pure Malt, 43%: Tuoksu hieman tunkkainen, kukkaa. Maku melko voimakas, mutta hieman mitäänsanomaton, hedelmäinen. Jälkimaussa jotain outoa, "liimaa".

Karuizawa 12yo, Pure Malt, 40%: Tämä sherrytynnyreissä kypsytetty viski on hieman omituinen ja kokonaisuudeltaan melko tylsä. Sherryisyys tuo hieman ryhtiä ja täyteläisyyttä, mutta ei tämä ihan loppuun asti vakuuta. Ihan juotavaa kuitenkin.

Yamazaki 12yo Single Malt, 43%: Tuoksu mitäänsanomaton ja hieman alkoholinen. Maku huomattavasti tuoksua parempi, ei kuitenkaan sekään mitenkään erityisesti säväyttävä. Makeutta, hieman puuta, "liimaa". Luonteeltaan varsin tyypillinen japsiviski.

Hanyu 1988, Single Cask. 55,6%: Hyvä tuoksu, joka on täyteläisen hedelmäinen ja runsas. Maku täyteläinen ja makean hedelmäinen, johon mukava savuisuus tuo herkullisen lisänsä. Maukas viski!

Kokonaisuutena varsin mielenkiintoinen ja kattavakin otos erityylisiä viskejä. Omalla kohdalla maistelu on keskittynyt lähes täysin Skotlannin viskeihin, joten nyt koettu ilta tarjosi kyllä mukavaa vaihtelua ja erilaisia tuotteita. Joku pieni viimeinen silaus näistä viskeista jäi kuitenkin mielestäni puuttumaan, joten omalla kohdalla pääpaino tulee edelleen säilymään Skotlannissa. Vaihtelua ja vertailua toki aina tarvitaan ja tämänkaltaiset illat ovat juurikin omiaan tuomaan sitä.
Illasta lisää täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti