torstai 29. tammikuuta 2009

Bowmore 1995 11yo Viognier finish, Murray McDavid

Eilisten loistavien Bowmore-viskien jälkeen jotain hyvin erilaista. Kokeilumielellä testissä Bowmore 1995 11yo 46%, Bourbon/Viognier (Viognier Condrieu Guigal casks), Murray McDavid. MMD on erikoistunut erilaisten (viini) tynnyreiden kokeiluihin viskin kypsytyksessä ja välillä metsään mennään niin että puut humisevat. Niin tälläkin kertaa.
Tämän viskin tuoksu on vielä hyvä, hedelmäinen ja ihan mukava. Siihen mukavuus jääkin. maku on äitelän makea, todella viinitynnyröinnin hallitsema ja omituinen. Jälkimaussa iskee pintaan vielä joku ällöttävä maku (mätä hedelmä?). Hyh. Kokonaisuutena kamala Bowmore, mutta eipä odotuksetkaan kummoiset olleet. Menee sarjaan kaikkea pitää kokeilla, (onneksi vain ravintola-annos). Tämä viski vahvistaa entisestään käsitystäni siitä, että todella varuksella ja kriittisesti kannattaa suhtautua näihin erikoisiin finistelyihin. Älkää ostako pa**aa.

Mutta tänään taas jotain muuta. Illalla tiedossa kattaus japanilaisia viskejä. Japsiviskit ovatkin olleet itsellä vielä pimennossa, mutta nyt siis tilanteeseen saadaan hieman korjausta. Loistavaa! Viskien lisäksi tiedossa myös japanilaistyylinen ateria sekä yksi vuoden odotetuimmista musiikkiesityksistä heti näin tammikuussa. Jännityksellä odotan toteutuuko illan bändin uhkailema 17-minuutin urkusoolo vai näemmekö Spinal Tap-tyyliin rumpalin räjähtävän:) Mielenkiintoa siis illalle riittää ja tähän aiheeseen palaamme varmastikin tulevan viikonlopun aikana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti