lauantai 3. tammikuuta 2009

Bowmore 12yo "Screen Printed Label"



Viikonlopuksi valitsemallani viskillä on hyvin suuri vaikutus oman viskiharrastukseni kehittymiseen. Bowmore 12yo "Screen Printed Label" 43% vuosituhannen vaihteen tienoilta oli nimittäin "bang!", "rakkautta ensi maistamisella". Tuolloin jo lähes kymmenen vuotta sitten vähäisellä viskikokemuksella tämä viski teki välittömästi niin suuren vaikutuksen, että paluuta ei ole ollut. Herkullista tervaista savua, sopivasti makeutta, sekä runsaaasti sen ajan Bowmoreille tyypillistä laventelia. Edelleen tänäkään päivänä tämän viskin teho ei ole kadonnut, vaan se maistuu yhtä herkulliselle kerta toisensa jälkeen. (Onneksi varastosta vielä muutama pullo löytyy..).
Valitettavaa Bowmoren kohdalla on se, että tätä versiota seuranneet paperietikettinen pullo, sekä nykyinen uuden pullomallin versio eivät pääse lähellekään tämän SPL:n upeaa maagisuutta. Itselleni tämä viski on ikäluokassaan jotakuinkin täydellinen.

1 kommentti:

  1. Viskien maistamisen ihanuus. Tiedän useita, joilla Bowmore on ollut nimenomaan se "sisäänheittäjä" viskien maailmaan. Jos taas kyseinen Bowmore olisi minulla ollut lasissa samassa tilanteessa, voi olla, että olisi minun osaltani viskiharrastus jäänyt alkamatta. Jostain syystä, varmaankin juuri voimakkaan lakritsin ja laventelin takia, ko. viski ei vain minulla toiminut ei sitten millään.

    VastaaPoista