maanantai 1. huhtikuuta 2024

Teerenpeli 15 yo (2024)

Viime vuonna julkaistun 14-vuotiaan Teerenpelin jatkoksi markkinoille saatiin nyt vuotta vanhempi versio. Katsotaan onko vuosi lisäkypsytystä tuonut jotain oleellista lisäarvoa.

Teerenpeli 15 yo, 54,9% Bourbon and Sherry Casks. (2024)



Tuoksu on mausteinen ja runsaan tamminen. Maltaisuus tuntuu kuivahkona ja vastapainoksi kevyt rusinainen sherryisyys tuo makeutta. Vaniljaa, yrttiliköörimäistä katkeruutta, omenaa, toffeeta ja vahvapaahtoista kahvia.

Maku jatkaa tuoksun linjaa tasapainoisena. Vahva tammi, yrttimäisyys, kuiva maltaisuus ja hento rusinaisuus hallitsevat. Raakojen omenien happamuutta ja vahvan kahvin katkeruutta. Suutuntuma jää melko ohueksi. 

Jälkimaussa yrttimäisyys voimistuu ja tammi on edelleen varsin runsaana pinnassa. Maltaisuus korostaa viskin kuivia piirteitä. Raakaa omenaa, yrttiteetä, vaniljaa, sekä aavistuksenomainen sherryisyys. 

Vesilisä tuo viskiin makeutta, korostaa sherryisiä piirteitä ja parantaa makujen tasapainoa. 

Tyypillinen Teerenpeli. Tammi nousee kuitenkin omaan makuuni hieman liian suureen rooliin. Tyylillisesti ollaan hyvin lähellä 14 yo:ta ja kaikkea tislaamon potentiaalia ei valitettavasti vieläkään saada täysin esiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti