perjantai 12. huhtikuuta 2024

Mac-Talla Fèis Ìle 2023 Pedro Ximénez

Islayn Fèis Ìle -festivaalipullojen julkaisu oli alkujaan vain paikallisten tislaamojen spesiaalijuttu, mutta sittemmin tapahtuman markkina-arvoa ovat pyrkineet hyödyntämään myös yksityiset pullottajat. Tislaamopullotteiden laatuun on voinut yleensä luottaa, mutta yksityisten kanssa tuntuu olevan vähän niin ja näin. Tässä yksi varoittava esimerkki.

Mac-Talla Fèis Ìle 2023 Pedro Ximénez, 56,3%. Islay Single Malt, Morrison Scotch Whisky Distillers.



Tuoksu on raaka! New Make puskee heti vahvana läpi. PX tuo makeutta ja ylikypsää hedelmää. Turvesavu tuntuu tuhtina ja peittää edes jotenkin viskin nuorta raakuutta. Myös maltaisuus jää kovin ohueksi.

Maussa ylikypsä hedelmäisyys ja turvesavu hallitsevat. Nuori raakuus puskee tuoksun tavoin pintaan. Ruskistettua voita, suklaata, ylikypsää luumua ja hapanta sitrusta.

Jälkimaku jatkaa samaa nuorta ja tympeähköä makukaarta, eikä tämä enää tästä muuksi muutu.

Fèis Ìle -nimen alla on ollut siis markkinoilla monenlaisia pullotteita todellisista huipuista hieman heikompiin, mutta nyt kohdalla on todellinen pohjanoteeraus.  Valitettavasti tämä Mac-Talla haiskahtaa melko härskisti vain rahastukselle ja maineikkaan tapahtuman nimellä ratsastamiselle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti