maanantai 15. huhtikuuta 2024

Grand Blues Festival 2024: Susan Santos, Robbie Hill Band, Pauli Hauta-aho Experience - Möysän Musaklubi, Lahti 6.4.2024


Lahdessa Möysän Musaklubilla järjestetty Grand Blues Festival 2024 tarjosi runsaslukuisen yleisön iloksi kolme vahvaa esiintyjää:

Susan Santos

"Espanjalainen lahjakas ja intohimoinen kitaristilaulaja, joka kirjoittaa omat laulunsa. Hänen loistava äänensä ja vetoava kitaratyylinsä yhdessä vahvan lavapresenssin kanssa on raikas ja uudistava kokemus. Susan esiintyy Grand Bluesissa trionsa kanssa. “She is a guitarist with a special magnetism. She is an absolute professional, serious, and solvent.” – Billy Gibbons".



Robbie Hill Band

"Robbie on maailmanluokan blueskitaristi-laulaja, joka on muuttanut Suomeen Skotlannista 12 vuotta sitten. Robbie hakeutui Suomeen ystävänsä ja mentorinsa, Grand Bluesissakin esiintyneen, brittikitaristi Otis Grandin ehdotuksesta. Robbiesta on tullut maamme valovoimaisimpia bluesartisteja, hän on tehnyt yhteistyötä kansainvälisten huippujen kanssa, kuten esim. Tail Dragger, Nick Moss ja Oscar Wilson. Olemme iloisia, että voimme esitellä Robbien yhtyeineen ensimmäisen kerran myös Grand Bluesin lavalla".



Pauli Hauta-aho Experience

"The Blankosta ja Apulannasta tutun laulaja-kitaristin sielukkaassa setissä tutut ja tuntemattomat kappaleet heräävät uudella tavalla eloon".



Illan avannut Pauli Hauta-aho Experience tarjosi kyseisen kokoonpanon ensimmäisellä keikalla todella viihdyttävän ja monipuolisen ohjelmiston. Kuulimme näytteitä mm. The Blankon tuotannosta, sekä upeasti bluesmuottiin sovitettuja covereita. Esimerkiksi Chuck Berryn Johnny B. Goode, Radioheadin Creep ja Jimi Hendrixin Fire saivat osakseen huiman tyylikkäät sovitukset.

Seuraavaksi kuultiin perinteisempää bluesia Robbie Hill Bandin toimesta. Nyt ei tarttuvilla hiteillä juhlittu, vaan rauhoituttiin kuulemaan taitavaa musisointia ja monipuolisen progevivahteisia bluessävellyksiä. 

Illan pääesiintyjä Susan Santos julkaisi keikkaa edeltäneenä päivänä tuoreimman albuminsa "Sonora" ja uuden levyn kappaleet saivat heti tulikasteensa livenä. Ilahduttavasti uutuusalbumia oli Mössöllä saatavana sekä vinyylinä että cd:nä. Keikan aikana tunnelmat vaihtuivat rauhallisemmasta bluesista reippaampaan rockiin ja tyylilajien monipuolisuus piti mielenkiinnon yllä alusta loppuun. Tuoreen levyn kappaleista löytyy bluesin ohella myös rockabilly-vaikutteita, hieman samaan tyyliin kuin Irlantilaisen Imelda Mayn vanhemmasta tuotannosta. Santosin lisäksi triokokoonpanossa soittivat David Salvador (basso) ja Juli El Lento (rummut). Settilistalta voisi nostaa esiin vahvana avauksena toimineen "Snakebiten", sekä melodiset "Call Me Tonight" ja "So Long" -kappaleet. "Voodoo Wheels" sykähdytti vahvan rockabillyhenkisenä ja illan päätteeksi "Let It Ride" tarjosi illan raskaimmat riffittelyt. Santosin bluesrock oli hieno päätös tälle onnistuneelle tapahtumalle!

Kuvat:

Susan Santos














Robbie Hill Band










Pauli Hauta-aho Experience









Kaikki kuvat © Hannu Juutilainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti