sunnuntai 6. elokuuta 2023

Macallan Glenlivet 40 yo (Crystal Decanter, +-1980), Gordon & MacPhail

Gordon & MacPhailin Macallan-trilogian päätöksenä +-1940 tislattu ja kunnioitettavat 40 vuotta kypsynyt yksilö.

Macallan Glenlivet 40 yo, 43%. Pure Malt (Crystal Decanter, +-1980), Gordon & MacPhail



Tuoksu on herkkäpiirteinen ja pehmeän sherryinen. Tuoretta luumua, kahvia ja lakritsin suolaisuutta. Seesteinen tammi. Aavistus katkeraa lääkemäisyyttä tuo särmää taustalle. Hieno tasapaino, mutta vivahteikkuutta voisi olla vielä enemmän.

Maku on täyteläinen, mehukkaan sherryinen, luumuinen ja raikkaan appelsiininen. Kahvia ja lakritsin suolaisuutta. Tammi on tyylikkäänä ja sopivan kuivana taustalla. Uusia vivahteita nousee esiin koko ajan. Kukkaisuutta, hunajaa ja kermatoffeeta.

Jälkimaku jatkuu herkullisen sherryisenä. Kuivattuja sekahedelmiä, sitrusten hapokkuutta, paahteista tammea, aavistus minttua, lakritsin suolaisuutta ja tummaa suklaata. Maku on upean pitkä ja tasapainoinen.

Hieno vanha Macallan, jonka seesteinen makuprofiili on herkullinen ja tasapainoinen alusta loppuun. Tyylikäs viski. Tuoksussa edellisen arvion 35yo vei vielä pidemmän korren, mutta maun osalta tämä 40 yo kiilasi kyllä ylivoimaisesti edelle. Kolmikon nuorin 33yo ei tällä kertaa pystynyt täysin haastamaan isoveljiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti