keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Morrison Bowmore Distillers Limited 27 yo. Limited edition specially bottled to commemorate the Millenium

Joulupäivän viskinä harvinainen blendi Morrison Bowmorelta. Kyseistä viskiä on annettu millenniumlahjaksi yhtiön työntekijöille, eikä sitä laitettu lainkaan myyntiin.

Morrison Bowmore Distillers Limited 27 yo, 40%. Limited edition specially bottled to commemorate the Millenium. Presented to employees of Morrison Bowmore Distillers Limited.


Tuoksu on kirpeän hedelmäinen, suolainen ja kevyen savuinen. Raikas herukka ja nokkonen tuntuvat Bowmoren viskille tyypillisinä. Aprikoosi, hento sherryinen vivahde ja tyylikäs tammi. Nätti!

Maku on erittäin pehmeä ja helposti lähestyttävä. Suutuntuma jää blendeille tyypillisesti melko ohueksi. Herukkaisuus nousee heti hienosti esiin. Turpeisuus on hentoa ja tammi tuntuu paahteisena. Aprikoosia, pähkinää ja sherryä.

Jälkimaku kääntyy kirpeän raikkaaksi. Sitrusta, suolaisuutta, herukoiden happamuutta ja tammea. Turvesavu nousee taustalta hyvin hentona. Suutuntuma jää edelleen ohueksi.

Tyylikäs ja herkullinen blendi, joskaan maku ei aivan yltänyt Bowmoren 21 yo -sekoitteen intensiivisyyteen. Millenniumpullon tasapainoinen kokonaisuus vie sen kuitenkin ehdottomasti viiden parhaan maistamani blendin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti