torstai 17. lokakuuta 2019

Lagavulin 21 yo Islay Jazz Festival 2019

Syyskuun puolessa välissä Islaylla vietettiin jälleen jokavuotista Jazz-festivaalia. Lagavulin on ollut vuosittain mukana tapahtumassa ja tislaamokauppaan on aina julkaistu myös festivaalipullotus. Aiempina vuosia pullotteet ovat olleet pääsääntöisesti ikämerkitsemättömiä, mutta tänä vuonna tähän tehtiin poikkeus 21-vuotiaalla viskillä. Tämähän oli siis korkeahkosta hinnasta (£395) huolimatta varsin lupauksia herättävä, joten katsotaan mitä pullosta löytyy.

Lagavulin 21 yo Islay Jazz Festival 2019, 50,9%. Refill American oak hogsheads and freshly charred hogsheads. 2004 bottles.


Tuoksu on pehmeä, tyylikkään tamminen, kuivahkon turvesavuinen ja hennon tervainen. Hyvä tasapaino. Mukaan nousee trooppista hedelmäisyyttä ja salmiakkista suolaisuutta.

Maku on vahvapiirteinen, mutta tyylikkään seesteinen. Lempeä, hieman tuhkainen turvesavu on vahvaa ja hallitsee kokonaisuutta. Tammi tuntuu puhdaspiirteisen kauniina. Raikasta sitrusta, lakritsia ja hedelmäkarkkien makeutta. Makuprofiili on eloisa ja muuttuu kaiken aikaa.

Jälkimaku jatkuu herkullisena ja makua riittää todella pitkään. Turpeisuus kääntyy tervaiseen suuntaan ja maltaisuus on yllättävän makeaa. Vaniljajäätelöä, sitrusta, poltettua tammea ja suolaisuutta. Tasapaino säilyy hienosti loppuun saakka.

Vahvapiirteinen ja tyylikäs Lagavulin, missä kaikki palaset ovat hienosti balanssissa. Loistava viski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti