maanantai 4. joulukuuta 2017

Golden ABBA Show - Aulanko Areena, Hämeenlinna 1.12.2017


Vaihteeksi konserttihetki kevyemmän pop-musiikin parissa.

Ruotsalainen ABBA on yksi maailman tunnetuimmista yhtyeistä. Yhtyeen aktiiviura päättyi jo 1980-luvulla, mutta levyjen ja varsinkin vuonna 1999 ensi-iltansa saaneen Mamma Mia! -musikaalin myötä suosio on säilynyt jatkuvasti vahvana. Suosiosta kertoo paljon se, että Wikipediasta napatun luvun mukaan Mamma Mia! -musikaalin on ympäri maailmaa nähnyt yli 60 miljoonaa katsojaa!

Hämeenlinnan Aulanko Areenan perjantai-illassa, sopivasti pikkujouluaikaan nähtiin kotimaisin voimin toteutettu Golden ABBA Show. Esityksessä ABBA-nelikkona nähtiin vahvaa osaamista, eli Capri Selo (Amberian Dawn), Piritta Lumous (Manzana), Olli Kärki ja tangokuninkaanakin tunnettu Marko Lämsä. Nelikon taustalla musisoi laadukas yhtye ja myös visuaaliseen puoleen oli panostettu tunnelmaan sopivin asuin ja lavastein. Myös tanssijat toivat oman tyylikkään ilmeensä kokonaisuuteen.
Illan aikana kuultiin huikean hieno katsaus ABBA-tuotantoon ja esitystä täydennettiin kappaleiden väleissä kuulluilla tarinoilla, joissa käytiin läpi tämän legendaarisen pop-ryhmän vaiheita ja tapahtumia aina euroviisuvoitosta kiertue-elämän koukeroihin ja kappaleiden syntytarinoihin. Alkoholin ja ökyjuhlien kyllästämä bändielämä tuotiin näyttävästi ja hauskasti esiin, tarinan punaisen langan säilyessä viihdyttävänä läpi esityksen.

ABBAN musiikki oli luonnollisesti illan pääosassa ja kotimainen nelikkomme suoriutui tästä upeasti. Hitit seurasivat toistaan ja kappaleet kuten Mamma Mia, Dancing Queen, Fernando, Waterloo, Summer Night City, Voulez Vous, When I Kiss The Teacher, Money Money Money, Ring Ring, Super Trouper ja monet muut toimivat hienosti. Illan kohokohdiksi nousivat vahva Lay All Your Love On Me (Piritta) ja herkkä The Winner Takes It All (Capri).

Golden ABBA Show oli laadukkaasti toteutettu tribuutti ja reilut pari tuntia kului kuin siivillä. Vahvaa kotimaista osaamista naapurimaan hittien parissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti