maanantai 6. marraskuuta 2017

1967 osa 1: Glen Grant 1967 5yo


Vilkas viskisyksy sai jatkoa viime lauantaina, kun kaveriporukalla vietetyn illan tastingin teemana oli vuosi 1967. Kyseisenä vuonna tislattuja viskejä oli kattauksessa kuuden pullotteen verran ja ne tarjosivat mielenkiintoisia, keskenään sopivan erilaisia ja vaihtelevia makuja.  Omat mietteeni maistetuista kirjoittelen tänne blogiin sitä mukaa, kun ehdin ne puhtaaksi kirjoittamaan. Lähdetään maistelujärjestyksessä liikkeelle ja ensimmäisessä lasissa oli 45 vuotta sitten viisivuotiaana pullotettu Glen Grant.

Glen Grant 1967 5yo, 40%


Tuoksu on makean maltainen ja kirpeän hedelmäinen (ananas, aprikoosi, appelsiini). Vaniljaa, tuoretta tammea ja piparminttua. Maanläheisyyttä (syksyisiä kuivia puunlehtiä).

Maku on varsin makea, kevyt ja pehmeäpiirteinen. Kypsää trooppista hedelmää, makeaa mallasta, tuoretta viljaa, vaniljaa ja kookosta. Taustalla kevyt palaneen puun vivahde tuo rosoisuutta.

Jälkimaku kääntyy hieman pistävään suuntaan (makea greippi). Puhdaspiirteinen tammi ja minttuinen raikkaus saattelevat viskin loppuun. Tuoksun tavoin kuivien puunlehtien karheutta nousee esiin.

Kevyt ja nuori, mutta ikäisekseen varsin kypsä ja maukas esitys. Etenkin yleisilmeen kiva rosoisuus ja vivahteikkuus lisäävät viskin mielenkiintoa. Vastaavaan ei tässä ikäluokassa nykyviskeissä törmää.

1 kommentti:

  1. Kiitos illasta! Tässä vertailuksi omat mietteeni: https://elavapullo.blogspot.fi/2017/11/smoke-on-water-50-vuotta-ja-300-vuotta.html

    VastaaPoista