maanantai 18. tammikuuta 2016

Ballechin #6, Bourbon Cask Matured

Edradour-tislaamon vahvan turvesavuista Ballechin-sarjaa on tullut aiemmin maisteltua viiden pullotteen verran. Tässä jälleen yksi, nyt perinteisesti Bourbontynnyrissä kypsytettynä.

Ballechin #6, Bourbon Cask Matured, 46%. First fill Bourbon barrels, 6000 bottles. Released 2011.


Tuoksu on puhdaspiirteinen ja vahvuutta riittää hyvin. Reipas turvesavu, tammi ja vanilja hallitsevat. Märkää nuotiota, tuhkaa. Raikas hedelmäinen puraisu, Sisu-pastillia.

Maku on vahvan turvesavuinen ja palanut puu on voimakkaasti esillä. Kivan makea hedelmäisyys pehmentää yleisilmettä. Vanilja tuntuu runsaana. Kevyt tervaisuus, salmiakki. Kirpakka sitruksen vivahde.

Jälkimaku jatkaa samoilla linjoilla, palaneen puun ja tuhkan ollessa päällimmäisenä. Tuoretta tammea nousee esiin. Myös vanilja on edelleen tuntuvana läsnä. Hapahkoa sitruksisuutta.

Vahvapiirteinen ja tuhti savuviski, joka edustaa jälleen hyvää Ballechin-laatua. ”Simppeli, mutta toimiva”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti