keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Sabaton, Stratovarius, Gamma Ray, Beast in Black - Metro Areena, Espoo 19.12.2015


Keikkavuosi 2015 tykiteltiin päätökseen Espoon Metro Areenalla neljän bändin voimin: Sabaton, Stratovarius, Gamma Ray ja Beast in Black.

Marraskuussa samaisella areenalla Nightwishin lämppärinä nähty Beast in Black aloitti, mutta kiitos täysin epäonnistuneiden järjestelyjen, tämä setti jäi lähes näkemättä. Hallin ovien oli määrä avautua klo 17 ja yleisöä oli kehotettu tulemaan paikalle ajoissa. No, jo varttia vaille jono kiemurteli pelottavan pitkällä, ja ovien avauduttua selvisi, että vain hallin yksi sisäänkäynti oli käytössä. Yleisö oli siis ajoissa paikalla, mutta tapahtuman järjestäjä kusi tilanteen täysin. Beast in Blackin showtime oli jo klo 17.30, eikä ihmisiä saatu ajoissa halliin sisään. Me pääsimme sisään toiseksi viimeisen kappaleen alkaessa, mutta tässä vaiheessa väkeä oli ulkona jonossa monta kertaa enemmän kuin sisällä hallissa. Kyllä hitto tällaisissa tapahtumissa järjestäjän pitäisi huolehtia siitä, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä näkemään illan kaikki esiintyjät!

Näkymä lavanedustalta Beast in Blackin setin lopulla. Suurin osa yleisöstä oli vielä ulkona jonossa.


Beast in Black kuulosti parin viimeisen kappaleen perusteella paremmalta kuin marraskuun ekalla keikalla, sillä nyt mukana ollut toinen kitaristi Kasperi Heikkinen toi selkeästi lisää syvyyttä äänimaailmaan.

Let It Roar
Lionheart
Go to Hell
Out on the Streets
Out of Control
End of the WorldSeuraavana vuoroon Saksan powerjyrä Gamma Ray ja hyvä tunnin setti sieltä saatiin. Kitaristi-laulaja Kai Hansenin johtama yhtye oli perusvarma ja oman materiaalin lisäksi settiin oli mahdutettu pari näytettä Hansenin aikaisen Helloweenin tuotannosta. I Want Out taipui kesken biisin reggaejamitteluksi, mikä oli ideana ihan hauska, mutta toteutuksena hieman liian pitkä. Toinen Hellopala Ride The Sky soi osana medleytä vahvasti. Hansenin lauluääni ei ole ollut oikein koskaan mieleeni, mutta nyt livenä sitä kuunteli mieluummin kuin levyltä. Osa lauluvastuusta on ”ulkoistettu” ja Frank Beck oli ihan kelpo lisä Hansenin kaverina.

Welcome
Heaven Can Wait
Last Before the Storm
Fight
I Want Out
Induction
Dethrone Tyranny
Master of Confusion
Rebellion in Dreamland / Heavy Metal Universe / Ride the Sky / Somewhere Out in Space
Send Me a Sign


Stratovariukselta illan keikka taisi olla itselleni jo neljäs reiluun puoleen vuoteen ja mainio hittisetti taas kuultiin. Alussa basso jyräsi lähes kaiken muun alleen ja vaikka Lauri Porra kova bassottelija onkin, niin rajansa kaikella. Loppua kohden äänimaailma onneksi tasaantui ja parani. Phoenix, SOS, Paradise ja monet muut tempaisivat mukaansa ja kyllähän keikalla viihtyi. Valot olivat läpi konsertin aneemisen hämärät, eikä Gamma Rayn aikana nähdyistä kirkkaista valoista ollut tietoakaan.

My Eternal Dream
Eagleheart
Phoenix
SOS
Paradise
Black Diamond
Unbreakable
Shine in the Dark
Hunting High and LowSabaton tuli ja pommitti areenan illan mahtipontisesti päätökseen. Pyroissa ei säästelty, kun ruotsalaisten sotalaulut raikuivat nostaen tunnelman varsin hienoksi koko hallissa. Lavalla nähtiin mm. pari panssarivaunua, ja liekkien sekä pommien paukkeessa oltiin välillä kuin sotatantereella.


Sabatonkin on tullut nähtyä tänä vuonna jo kahdesti aiemmin, mutta vaikka setin käsikirjoitus pysyy pääosin muuttumattomana, niin vaihteluakin saatiin. Settiin oli nostettu vanhempaa tuotantoa ja kappaleet Uprising, Panzer Battalion tai vaikkapa Wolfpack olivat enemmän kuin tervetulleita.
Konsertin loppupuolella lavalle saatiin vieras Korvatunturilta. Säkillinen lahjoja heitettiin yleisölle ja tokihan Joulupukille myös yleisön toimesta laulettiin. Juhlava hetki koettiin myöhemmin yhtyeen pokatessa kultalevyt tuoreimmasta Heroes-albumistaan, joka on siis myynyt Suomessa varsin mukavasti!

The Final Countdown
The March to War
Ghost Division
To Hell and Back
Carolus Rex (Swedish version)
Soldier of 3 Armies
Uprising
Panzer Battalion
Wolfpack
Into the Fire
Swedish Pagans
Resist and Bite
Sun Tzu Says
The Art of War
No Bullets Fly
White Death
-------
Night Witches
Primo Victoria
Talvisota
Metal Crüe
Dead Soldier's Waltz / Masters of the WorldKokonaisuutena Espoossa nähtiin hyvät bileet. Alun sisäänmenofarssista toivuttua illasta päästiin kuitenkin hyvin plussan puolelle ja hyvähän tästä on lähteä joulun ja uudenvuoden odotukseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti