torstai 17. joulukuuta 2015

Hibiki Japanese Harmony

Lasissa tuore blendi Japanista. Hibikiltä on totuttu näkemään varsin laadukkaita tuotteita, mutta nyt pientä kysymysmerkkiä tuo ikämerkinnän puuttuminen. Ilmeisesti täälläkin on ollut pakko siirtyä NAS (no age statement) -pullotteisiin kysynnän kasvettua räjähdysmäisesti viime vuosina. Ainakin oma veikkaukseni on, että varastoista ei riitä tavaraa ikämerkittyihin tuotteisiin ja ikä poistamalla on mahdollista käyttää sekoitusten osana myös nuorempaa viskiä. Katsotaan, mitä pullosta löytyy…

Hibiki Japanese Harmony, 43%. Matured in a combination of American white oak, Mizunara oak and ex-sherry casks.


Tuoksu on kivan makea, tuoreen tamminen ja puhdas. Yleisilme on raikas. Kookosta (ei onneksi liian vahvana), sitrusta, toffeeta. Kukkaisuus (ruusu) nousee vahvana esiin. Keveä ja kiva.

Miellyttävän pehmeä suutuntuma johdattelee viskin puhtaan raikkaaseen makumaailmaan. Kukkaisuus on hallitsevaa. Makea tammen vivahde, hieman kypsiä luumuja, kuivahko viljaisuus.

Jälkimaku jatkuu raikkaana ja miellyttävänä. Tammi tuo hienon vivahteen. Makeaa sitrusta ja minttua. Keveä ja tasapainoinen, joskaan ei kovin pitkä.

Nätti ja ihan maukas viski, joka on hyvin osiensa summa. Sherry ja Mizunara tuovat kevyttä, mutta selvästi havaittavaa luonnetta kokonaisuuteen. Hyvä NAS-blendi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti