perjantai 11. joulukuuta 2015

Motörhead, Saxon, Girlschool - Hartwall Areena, Helsinki 6.12.2015


Itsenäisyyspäivän iltaa ei tullut vietettyä linnan, vaan Lemmyn juhlissa. Hartwall Areenalla paikalla olivat legendaarinen Motörhead, Saxon ja Girlschool.

Girlschoolilla oli epäkiitollinen paikka avata ilta siinä vaiheessa, kun suurin osa yleisöstä oli vielä matkalla areenalle tai hallin baareissa nauttimassa virvokkeita. Tyttökoulu ei tästä hätkähtänyt, vaan kuultavaksi saatiin tiukka puolituntinen klassikoita ja uuttakin materiaalia. Tehokas setti upposi ainakin minuun ja ilahduttavaa oli huomata se, kuinka tuoreen Guilty As Sin -levyn kappaleet sulautuivat saumattomasti kokonaisuuteen. Huippualku illalle!

Demolition
C'mon Let's Go
Come the Revolution
Take It Like a Band
Future Flash
Watch Your Step
Race with the Devil
Emergency


Saxon on ollut viime vuosina kovassa vedossa ja 2014 Wackenissa näkemäni keikka oli yksi kaikkien aikojen parhaita. Uusia levyjäkin syntyy tasaiseen tahtiin ja tänä vuonna julkaistu Battering Ram on ihan kelpo kiekko.

Tunnin setissä kuultiin toimivana kokonaisuutena niin uutta kuin vanhaakin ja mielellään tätä jälleen kuunteli. 747 (Strangers In The Night) -kappaleessa lavalle saatiin vieraaksi Motörhead-kitaristi Phil Campbell! Soundit olivat selkeät ja äänenvoimakkuus hyvällä tasolla. Keikan loppuun oli säästetty nippu klassikoita ja Never Surrender päätti hienon tunnin. Saxon on edelleen kovalla tasolla ja laulaja Biff Byfordin äänessä ei hiipumisen merkkejä ole.

Battering Ram
Motorcycle Man
Sacrifice
747 (Strangers in the Night) with Phil Campbell
Power and the Glory
20,000 Ft
The Devil’s Footprint
Heavy Metal Thunder
Queen of Hearts
Princess of the Night
Wheels of Steel
Crusader
Never Surrender
Motörhead on ollut otsikoissa viime aikoina paljon ja lähinnä Lemmyn ja kitaristi Phil Campbellin sairastelujen vuoksi. Keikkoja on jouduttu ajoittain perumaan ja tietty jännitysmomentti oli ilmassa myös ennen Areenan konserttia. Omalla kohdallanikin viimeisten reilun parin vuoden aikana on yhtyeeltä osunut kohdalle yksi kuuden kappaleen jälkeen keskeytetty keikka, sitten yksi konsertti ensin siirrettiin, mutta peruttiin myöhemmin kokonaan. Kesällä 2014 pääsin kuitenkin näkemään jo ihan kokonaisen keikan!


Ja kyllähän Motörhead nähtiin myös nyt! klo 21.50 hallin valaistus pimeni, lähestyvän lentokoneen ääni jylisi salissa ja hälytyssireenit soivat. Lemmyn bomber-huuto kajahti ilmoille ja avauskappale oli käynnissä. Legendaarinen Bomber-lentokone heilui lavan yllä ja bändin tuottama äänivalli tärisytti rakenteita. Motörhead on soittanut aina kovaa, eikä tämä ilta tehnyt poikkeusta. Soundit pysyivät kuitenkin ihan kohtuullisen hyvinä, vaikkakin Lemmyn ääni tuntui välillä hukkuvan vyörytyksen alle.
Kitaristi Phil Campbell oli toipunut taannoisesta sairastelustaan ja kitara soi mallikkaasti. Rumpujen takana omaa energistä työtään teki tuttuun tapaan Mikkey Dee. Suuri legenda Lemmy hoiteli bassoa ja laulua vähäeleisesti. Lemmy ei ole enää nuori mies ja se alkaa vääjäämättä näkyä lavalla. Välillä sanat takeltelivat ja välispiikeistä oli ajoittain vaikea saada selvää. Mutta hei, kuka voi vaatia täydellistä suoritusta kohta 70 vuotta täyttävältä rokkarilta. Yksi livemusiikin hienouksista onkin juuri siinä, että kappaleita ei vedetä yksi yhteen levyversioiden kanssa, vaan tilanteesta muodostuu uniikki kokemus. Mitä sitten, jos tänään Ace of Spadesin alku jäi laulamatta.Settilista tarjoili lähinnä klassikkokimaran, tuoreemman tuotannon jäädessä vähiin. Uudelta Bad Magic-levyltä kuultiin esimerkiksi vain yksi kappale. Konsertin lopulla lavalle saatiin vierailija, kun Michael Monroe saapui ensiksi No Classin ajaksi huuliharppuineen paikalle. Keikan päättäneessä Overkill-klassikossa Monroe tarttui myös mikrofoniin. Tuttuun tyyliinsä vauhtia ei miehen esiintymisestä puuttunut.


Motörhead mallia 2015 oli erittäin hyvä ja oikeastaan ihan odotusten kaltainen. Sisukasta meininkiä jo pitkään vaikeuksien keskellä taistelleelta yhtyeeltä. Hattua päästä.

Bomber (Featuring the Bomber plane)
Stay Clean
Metropolis
When the Sky Comes Looking for You
Over the Top
Guitar Solo
The Chase Is Better Than the Catch
Lost Woman Blues
Rock It
Orgasmatron
Doctor Rock (With drum solo)
Just 'Cos You Got the Power
No Class with Michael Monroe
Ace of Spades
------
Whorehouse Blues (Acoustic)
Overkill with Michael Monroe (Featuring the Bomber plane)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti