maanantai 13. toukokuuta 2013

The Macallan 10 yo "Full Proof"

Lasissa Macallanin kymppivuotiaan vahva klassikkoversio.

The Macallan 10 yo "Full Proof", 57%. Sherry Wood, Giovinetti & Figli Import, Milano. 75cl. (1980's)


Tuoksu on vahvan sherryinen ja runsaan kypsän hedelmäinen. Luumu, rusinat, viikuna. Tummaa vahvaa suklaata, kahvia. Jotain moottoriöljymäistä ja raskasta. Taustalla raikasta minttua/sitrusta sekä hieman turpeisuutta. Tuhti ja täyteläinen. Toimii.

Maku on voimakas ja maukkaan sherryinen, kuten odottaa sopikin. Runsas kuivattujen hedelmien kirjo (rusina, luumu, taateli, viikuna). Sitruksista raikkautta, appelsiinkuorta. Kuivaa turpeisuutta. Runsas suolaisuus nousee taustalta esiin - lakritsi, salmiakki. Tuoksun tavoin jotain raskasta öljyisyyttä, "moottoriöljy".

Jälkimakua hallitsee kuiva ja erittäin vahvana säilyvä sherryisyys. Kevyesti turvetta ja tammea. Sitruunan kuorta, punaviiniä. Vahvaa kahvia, tummaa voimakasta suklaata, lakritsia.

Hurjaa tavaraa, jossa makua ja vahvuutta riittää. Tämä viski ei ole moksiskaan pienestä laimennuksestakaan. "Peruskymppiä" joka osa-alueella hurjasti parempi. Macallanin loistavien 18-vuotiaiden tyylikkyyteen ei tämä viski yllä, mutta viskin voima, täyteläisyys ja makujen vahvuus on kyllä huikean upealla tasolla. Mahtava viski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti