torstai 23. toukokuuta 2013

Anssi Kela - Verkatehtaan Vanaja-sali, Hämeenlinna 22.5.2013Anssi Kela räjäytti tiensä suomalaisten suosioon vuoden 2001 hittialbumillaan Nummela. Nyt vuonna 2013 tuoreimmalta, vain artistin nimeä kantavalta viidenneltä albumilta lohkaistu sinkku ”Miten Sydämet Toimii?” on soinut radioaalloilla liki kyllästymiseen asti, joten huomaamattomuuteen ei ainakaan Kela ole vielä 12 vuotta esikoisalbumin jälkeenkään vajonnut.

Rockpiirit kiinnittivät huomiota Kelan musisointiin Ylen Haaveiden Ilta-sarjassa, jonka yhdessä jaksossa  Kela nähtiin soittamassa Deep Purplen ja Rainbown musiikkia. Mies nähtiin myös vuoden 2012 Purple Nightin vierailevana kitaristina Helsingin Tavastialla.


Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanaja-salissa keskiviikkona järjestetty akustinen ilmaiskonsertti oli ainutlaatuinen tilaisuus. Keikalle saattoivat ilmoittautua vain Anssi Kelan Facebooksivujen ”tykkääjät”  ja tempauksella juhlistettiin 10 000 tykkääjän rajan rikkoutumista. Verkatehdas valittiin Kelan FB-sivun mukaan paikaksi, ”koska se on yksi Suomen parhaista esiintymispaikoista. Usean sadan istumapaikan sali on tähän tarkoitukseen sopivan kokoinen ja Hämeenlinna on hyvällä etäisyydellä Helsingin ja Tampereen välissä - junalla pääsee lähes Verkatehtaan viereen”.


Sali täyttyi varsin mukavasti (Ilmoitettu yleisömäärä 578)  ja oli illan esityksen aika, tyyliin ”mies ja kitara”. Kahdessa ensimmäisessä kappaleessa kuulimme kuitenkin säestyksen pianolla ja nämä kappaleet olivatkin kuulemma ainoat iltaa varten etukäteen suunnitellut vedot. Alkoi ”toivekonsertti”. Yleisön toiveita kysellen settilista eteni kappaleesta toiseen ja kaikille tutut rallit soljuivat sulassa sovussa harvemmin kuullun materiaalin kanssa. Pakolliset hitit kuultiin: Nummela, Milla, 1972, Mikan Faijan BMW ja mitä niitä nyt onkaan... Omalla kohdalla kohokohdaksi nousi kuitenkin illan ainoa cover, tyylikkäästi esitetty hidas versio DIO:n esikoisalbumin nimikappaleesta Holy Diver.


Kela viihtyi lavalla pitkään, 2t.15min, joka on hatun noston arvoinen juttu yksin esiintyneeltä artistilta. Biisejä ja settilistaa ajatellen kokonaisuus ei vain aivan jaksanut kantaa koko settiä, vaan välissä kuultiin liikaa ”turhia” ja melko tyhjänpäiväisiä numeroita. Toki tässä kannattaa huomioida se, etten ole mikään Anssi Kela-fani ja kappaletuntemukseni on vajavaista. Suunniteltu settilista olisi kuitenkin ehkä toiminut paremmin kuin ”poukkoilu” yleisön toiveiden mukaan.

Vanaja-salin akustiikka on huippuluokkaa, niin hyvässä kuin pahassakin.  Soitto oli jälleen täällä soundeiltaan nautittavaa ja selkeää, mutta myös jokainen virhe/ylimääräinen ääni tms. kuuluvat varsin selkeinä. Yleisön taputukset, liikehdintä yms.  äänet  ”väärissä” kohdissa nousivat aina korostetusti esiin. Oma lukunsa tällä ja monilla muilla ilmaiskeikoilla on vielä se, että konserttiin täytyy lähteä koko perheen voimin huomioimatta sitä, että se perheen pienin Ville 4v ei ole juurikaan kiinnostunut artistista, eikä jaksa istua tuota paria tuntia paikoillaan. Siinä menee sitten äidin aika ja hermo junioria komennellessa, lähellä istuvien hermoista puhumattakaan. Nauti siinä sitten.

Kokonaisuutena on kuitenkin hienoa, että tällainenkin ilta järjestyi, sillä ei vastaavia tapahtumia ruuhkaksi asti ole. Näin hyvästä työmoraalista ja yleisön huomioimisesta voisi moni esiintyjä ottaa mallia. Itsestäni tämä keikka ei vielä Anssi Kela-fania kuitenkaan tehnyt, paitsi jos settilistalla on Purplea ja Rainbowta.

1. Kuolematon laulaja (piano)
2. Kipinöitä (piano)
3. Sormus 
4. Milla 
5. Jennifer Aniston 
6. Mikan faijan BMW 
7. Laulu petetyille 
8. Miten sydämet toimii? 
9. Harhaa 
10. Puistossa 
11. Älä mene pois (piano)
12. Aurinkosade 
13. Levoton tyttö 
14. Rakkaus on murhaa 
15. Holy Diver 
16. Parasta aikaa 
17. 1972 
18. Nummela 
19. Kaksi sisarta 
20. Kevät tulee 
21. Uudet autot 
Encore:
22. Karhun elämää 
23. Faijan haamu 
24. Suuria kuvioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti