sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Secret Stills 4.17 (Bowmore 2000/2012), Gordon & MacPhail

Gordon & MacPhailin Secret Stills-sarjassa on nähty muutamia varsin hyviä pullotteita ja sellaiseksi osoittautui myös tämä Bowmore.


Secret Stills 4.17 (Bowmore), 45%. Distilled 2000, Bottled 2012. First fill Bourbon casks. Casks #31524-31528. Gordon & MacPhail, 1720 bottles.


Tuoksussa raikasta vaniljaa, sitruksista kirpeyttä, hennosti turvesavua. Kermainen täyteläisyys sitoo aromit hyvin yhteen tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Odotetun kaltainen ja yhtäläisyyksiä Bowmoren Tempest-pullotteisiin on paljon.

Maku on samettisen pehmeä ja mukavan vivahteikas. Kaunis makea mustaherukkaisuus, kevyt maltaisuus, hento turpeisuus. Öljyinen suutuntuma. Vaniljaa, kermaa, trooppista hedelmää, makeaa kukkaisuutta. Mielenkiintoinen yksilö.

Jälkimaku taituu raikkaan sitruksiseksi, vahvana tuntuvan mustaherukan tuodessa herkullisen vivahteen. Suutuntuma säilyy runsaan öljyisenä ja turvesavuisuus pysyttelee vain kevyenä vivahteena taustalla.

Todella maukas ja helposti nautittava Bowmore, jonka alkoholiposentti (45) tuntuu juuri oikealle. Positiivinen ylläri, hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti