perjantai 17. toukokuuta 2013

Caol Ila 15 yo The Manager's Dram

Jatketaan viskillä, joka on vuosien saatossa saavuttanut melko legendaarisen statuksen.

Caol Ila 15 yo The Manager's Dram, 63%. OB for the S.M.D. Staff Association. Sherry Cask, Bottled 1990.


Väriltään viski on erittäin tummaa.

Tuoksu on huumaavan aromikas. Lempeän pehmeä turvesavuisuus, makeahko sherryisyys. Rusinaa, tuoretta luumua, taatelia, tervaa, appelsiinin kuorta, nahkaa, vanhaa puuta. Täyteläinen ja tasapainoinen. Upeasti "hallittava" jopa täydessä vahvuudessaan.

Maku on räjähtävän voimakas, mutta samalla mukavan pehmeä ja erittäin täyteläinen. Suutuntuma on todella paksu ja "lihaisa". Vaikka prosentteja on hurjasti, on veden lisäys turhaa. Turvesavuisuus on vahvaa ja hieman tervaista. Palanutta puuta. Sherryisyys on tuhtia ja sopivan makeaa, kuin "vanhan liiton" Macallaneissa.  Kuivattuja sekahedelmiä, kahvia, tummaa suklaata.

Jälkimaussa maku kuivuu reippaasti ja Sherryn makea hedelmäisyys muuttuu happaman viinimäiseksi. Turvesavuisuus pyörii ympärillä vahvana. Tammea, lakritsia, jotain yrttimäistä katkeruutta. Pitkä.

Kokonaisuutena hyvä Caol Ila - tai jopa erinomainen sellainen, mutta jälleen törmään samaan ongelmaan kuin aiemminkin tämän tislaamon kohdalla.: Vivahteikkuus ja ikäänkuin se viimeinen silaus jäävät puuttumaan. Klassikkona pidetty viski, mutta kriittisesti arvioituna ei kuitenkaan aivan sitä, mitä olisin toivonut. Silti yksi parhaista maistamistani Caol Iloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti