sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Japanilaista Uisgessa



Uisge 2012-tapahtumaan oli saatu mukaan todellinen Japanilaisten viskien asiantuntija, eli Dr. Koichi Inatomi.

Inatomin ura Japanilaisen viskin ja Suntory-konsernin  parissa alkoi jo vuonna 1959 ja virallisesti vuonna 2000 eläkkeelle jäänyt herra työskentelee kuitenkin edelleen Suntoryn Brand Ambassadorina kiertäen esittelemässä Japanilaista viskiä ja Suntoryn tislaamoiden tuotteita.


"Aktiiviurallaan" Inatomi ehti tehdä viskiteollisuudessa lähes kaikkea mahdollista. Toimenkuvana  olivat esim. varastopäällikkö, laboratoriokemisti, "master blender", tislaamopäällikkö, yms yms..


Uisgen "Master Class" tastingissä kuulimme yleistä Japanin viskihistoriaa, Suntoryn historiaa, sekä tietysti maistelimme viskiä. Runsaasti havainnollisia tislaamokuvia sisältänyt esitys oli mielenkiintoinen ja käytettävissä olleeseen aikaan nähden riittävän kattava. Selkeä ja rauhallinen puhe helpotti seuraamista. Mukana olleet viskit tarjosivat hyvän (mutta jo entuudestaan tutun) peruskattauksen:

- Hibiki 12 yo (Blended)
- Hakushu 12 yo
- Yamazaki 12 yo
- Yamazaki 18 yo


Viskien osalta siis tuttua ja turvallista, joten mielelläni olisinkin nähnyt kattauksessa edes yhden hieman harvinaisemman tuotteen. Tapahtuman suurin anti oli kuitenkin selvä, Dr. Inatomin kaltaisia legendaarisia viskihenkilöitä ei usein pääse kuulemaan ja tässä suhteessa tämä puolentoista tunnin "luento" täytti sille asetetut odotukset.


Monta kysymysmerkkiä jäi kuitenkin vielä ilmaan ja paljon on vielä itselle maistamatonta tuotantoa markkinoilla. Tutkimusmatka Japanilaiseen viskiin saa varmasti jatkoa kunhan vaan sopivia tilaisuuksia kohdalle osuu..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti