torstai 6. lokakuuta 2011

Kolme viskiä Japanista

Vaihteeksi muutama Japanilainen viski maistelussa..


Hibiki 12 yo, 43%, Japanese Blended Whisky

Tuoksu on runsas ja raikkaan hedelmäinen. Tuoreita hedelmiä, raikasta minttua. Tasapainoinen kuivahko maltaisuus. Ei hullumpi.

Maku on kypsän hedelmäinen ja ihan maukas. Kevyehköstä rungosta huolimatta makua riittää mukavasti. Pehmeä maltaisuus. Tuoreita raikkaita yrttejä, runsaasti vaniljaa, fariinisokeria.

Jälkimaku tarjoaa tummaa suklaata, sekä kirpeää hedelmää, (sitrusta). maku säilyy yllättävän pitkään. Miellyttävä maltaisuus pehmentää makua.

Maukas ja helposti lähestyttävä viski. Ilman hieman liian kitkerää jälkimakua tämä 12-vuotias blendi saisi jopa erinomaisen arvosanan.




Yamazaki 18 yo, 43%, Japanese Single Malt Whisky

Tuoksussa tuntuu huumaavan aromikas sherryisyys, kuin hyvissä Macallaneissa konsanaan. Runsaasti kypsää hedelmää - luumua, viikunaa. Tummaa vahvaa suklaata, ripaus eukalyptusta. Raikkaita kirpeitä marjoja, tammea kauniina vivahteena. Todella miellyttävä.

Maku on pehmeä ja maukkaan hedelmäinen. Suutuntuma on kuitenkin ehkä hieman ohut. Kuivattuja sekahedelmiä, suklaata. Erittäin pehmeä turpeisuus ja kuivahko maltaisuus.

Jälkimaku kuivuu reippaasti ja on hieman hapahko. Kuivahko hedelmäisyys säilyy hallitsevana, saaden kuitenkin hieman kitkeriä sävyjä. Tammi nousee myös kuivana esiin.

Upea tuoksu, johon maku ei aivan pystynyt vastaamaan. Jokatapauksessa hyvä ja kauniin tasapainoinen Japanilainen.



Hakushu 1989, 62%. Sherry Cask No. 9050021. Bottled 2009. The Whisky Exchange 10th Anniversary

Väriltään tumman vihertävä viski tuo ulkonäöltään mieleen lähinnä moottoriöljyn.

Tuoksu on todella voimakas! Runsaasti sherryä, tummaa vahvaa suklaata, tammea ja jopa sitä ulkonäöstä mieleen tullutta moottoriöljyä. Tässä on kaikkea paljon ja niin vahvana, ettei ihan heti muistissa ole vastaavaa.

Maku on suklainen ja voimakas. Tammi tuntuu vahvana. Kypsää "raskasta" hedelmäisyyttä, poltettua sokeria, sekä jälleen tammea. Vahva kuin härkä.

Jälkimaku on kuivahko, vahvan sherryinen ja runsaan tammisuuden sävyttämä.

Pieni vesilisä tuo viskiin enemmän makeutta ja puu väistyy taka-alalle. Tähän viskiin jos mihin kannattaa laittaa muutama vesitippa makujen tasapainottamiseksi.

Täydessä vahvuudessaan melkoinen extremekokemus, mutta pienen laimennuksen jälkeen maukas ja tasapainoinen, tuhti sherrymonsteri.


 Nämä hyvät ja keskenään sopivan erilaiset viskit olivat jälleen oiva osoitus siitä, että myös Japanista tulee todella mielenkiintoisia, maukkaita ja monipuolisia viskejä. Hieno kolmikko.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti