perjantai 9. heinäkuuta 2010

Bowmore 16 yo 1992


Lasissa mukava viinitynnyreissä kypsytelty Bowmore:

Bowmore 16 yo 1992, Wine Cask Matured, 53,5%.

Tämä viski on tislattu 3.2.1992 ja laitettu kypsymään reiluksi kuudeksi vuodeksi ex-Bourbontynnyreihin, jonka jälkeen 20.11.1998 viski siirrettiin kypsymään ex-viinitynnyreihin, (Limousin Bordeaux Wine Casks). Viski pullotettiin tästä vajaat kymmenen vuotta myöhemmin, eli heinäkuussa 2008.

Tuoksussa viinin vaikutus on hyvin läsnä, tuntuen hedelmäisyytenä ja lievänä happamuutena. Mukavan makea-arominen, pehmeän turvesavuinen ja hennon tervainen. Taustalla pieni tamminen vivahde.

Maku on voimakas ja maukkaan hedelmäinen. Viinitynnyröinti ei hallitse liikaa, vaan Bowmoren omat tyypilliset piirteet ovat selkeinä esillä. Pehmeä & tervainen turvesavu, sopiva makeus sekä kukkaisuus. Puu kuivattaa makeahkoa kokonaisuutta sopivasti. Runsaasti kypsää hedelmää, (luumu).

Jälkimaku on pitkä ja tasaisesti kuivuva. Kuivahkoa savuisuutta, jonka takaa kirpeä marjaisuus nousee esiin. Viinitynnyreiden tuoma sopiva happamuus tuo oivan vivahteen. Varsin selkeä kokonaisuus.

Maukas, hyvä ja vahva Bowmore, johon viinikypsyttely tuo persoonallisen ja maukkaan vivahteen. Toimiva kokonaisuus. Pieni vesilisä on tämän viskin kohdalla paikallaan, sillä se tuntui avaavan makua mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti