tiistai 6. heinäkuuta 2010

Bladnoch 17 yo 1992, DL OMC Advance Sample

Kotimaiseen alkoholiliikkeeseen saatiin näin kesän kunniaksi taas muutama uutuus. Hyllyihin ovat asiakkaiden ihmeteltäviksi löytäneet tiensä 3kpl Douglas Laingin pullottamia 2dl pikkupulloja, joiden sisällöt ovat peräisin Auchentoshan-, Blair Athol- ja Bladnoch-tislaamoilta.
Tästä kolmikosta vähiten tylsälle kuullosti Bladnoch, joten nappasin sen tarkasteluun.

Bladnoch 17 yo, 50%. Distilled November 1992, bottled March 2010. Refill Hogshead. Douglas Laing Old Malt Cask Advance Sample, DL ref 5826.

Tuoksu on puhtaan raikas ja hento. Kuivahkoa maltaisuutta, sitrusta, tuoretta ruohoa. kevyttä kukkaisuutta.

Maku on kevyt ja puhtaan raikas. Sitrusta, kuivahkoa kukkaisuutta, mallasta. Vähän on mitäänsanomaton -maku puuttuu:)

Jälkimaku on melko pitkä, mutta alusta tuttu yksioikoisuus jatkuu.. Kuivaa mallasta, kesäheinikkoa ja nyt myös puinen vivahde nousee esiin. Merellinen, hieman suolainen raikkaus yrittää tuoda edes jotain vivahdetta.


No joo. Ihan juotava, mutta jotenkin liian yksioikoinen ja "ohut". Parempiakin Lowlandin viskejä on kohdalle osunut.

Summa Summarum.. Hyvä asia on se, että Alkoon saadaan uutuuksia hieman valtavirrasta poikkeavilta tislaamoilta, mutta jotenkin tuntuu, että valintaprosessi ei oikein toimi ja myyntiin päätyvät pullotteet ovat valitettavan vaisua ja harmaata massaa.. Tässäkin Douglas Laingin Advance Sample-sarjassa on pullotettu todella mielenkiintoisiakin viskejä, mutta jotenkin tänne myyntiin tuntuu päätyvän sarjan heikointa kastia. Makuasioita toki, ehkä joku innostuu näistä enemmän kuin minä. Omalla kohdallani kaksi kolmesta ei ylittänyt edes ostokynnystä, eikä suuri menetys olisi ollut jos tämä Bladnochkin olisi jäänyt ostamatta.

1 kommentti:

  1. Samainen Bladnoch pääsi maisteluun eilen, eikä se minullekaan kovin merkittäviä muistijälkiä jättänyt.

    Tuoksu oli hento mutta kuitenkin etäisesti sherry-tynnyriin viittaava. Makuakin löytyi, mutta vaikea oli tarkemmin eritellä, minkälaisia piirteitä: savua tai turvetta ei tietenkään yhtään, maltaisuuttakaan ei kummemmin, ei liioin kuivaa eikä märkää puuta. Jonkinlainen mausteinen puraisu (refill sherry?) irtosi, mutta muuten tuntui, että alkoholi kannatteli makua. Vesilisä pidensi jälkimakua eikä - kumma kyllä - vetistänyt tuntumaa lainkaan. Kevyt, ilmava ja helposti juotava viski, mutta ehkä jokin aktiivisempi tynnyri olisi tuonut Bladnochin "distillery characterin" paremmin esiin. Nyt kokonaisuus jäi hieman väsähtäneeksi.

    VastaaPoista