perjantai 19. maaliskuuta 2010

Helloween: Unarmed: Best Of 25th Anniversary.


Saksalaisbändi Helloween on tahkonnut omaa powermetalliaan jo neljännesvuosisadan. Tuotanto on vaihdellut erinomaisesta, (Keeper Of The Seven Keys 1 & 2) keskitasoon, mutta myös pahoja floppeja on matkan varrelle osunut, (esim. kamala cover-levy Metal Jukebox).

Nyt 25 vuotisjuhlan kunniaksi yhtye on tehnyt kokoelman, missä vanhat tutut hitit ovat saaneet täysin uuden lähestymistavan. Akustishenkisesti rullaava levy sisältää vaikutteita niin klassisesta musiikista, jazzista tai jopa mustalaismusiikista. Lopputulos on hämmentävä sekamelska ja huono sellainen. Cover-levyn tekeminen ei näköjään tälle bändille sovi, oli sitten kyseessä omat tai vieraat kappaleet.
Levyn biisistä oikeastaan hyvin toimii vain pitkä ja hyvin sinfonista lähestymistapaa hyödyntävä mahtipontinen The Keeper's Trilogy. Tämä 17 min teos pelastaakin levyn täydelliseltä katastrofilta, sillä muuten mennään metsään niin että puut humisevat. Esimerkkeinä hieno Helloweenklassikko Eagle Fly Free on tärvelty anteeksiantamattomasti ja I Want Out-kappaleen lapsikuoro vain säälittää, yms yms. Lopun hidas A Tale That Wasn't Right tarjoaa vielä pienen toivonkipinän, mutta päällimmäinen kysymys kuuluukin että miksi ja kenelle tämä suurimmaksi osaksi kammottava levy on tehty?

01. Dr. Stein
02. Future World
03. If I Could Fly
04. Where The Rain Grows
05. The Keeper's Trilogy
Part I: Halloween
Part II: Keeper Of The Seven Keys
Part III: King For A 1000 Years
06. Eagle Fly Free
07. Perfect Gentleman
08. Forever & One
09. I Want Out
10. Fallen To Pieces
11. A Tale That Wasn't Right

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti