sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

2 x Arran "Wine Cask Finished".

Lisää Arrania myllyyn ja tämän pienen Arran-sarjan päätteeksi pari viinitynnyreissä viimeisteltyä yksilöä. Jokohan nyt aiempien pettymysten jälkeen "tärppäisi":


Arran Poemerol Bordeaux Wine Cask Finish, (Chateau La Conseillante), 50%. Bottled 2009. Limited edition 9420 bottles. Matured 8 years in traditional oak casks + 6 months in Pomerol casks (French oak).

Tuoksu on makeahko, mutta samalla hapan, (perinteinen sweet & sour). Viinimäisyys hallitsee selkeästi ja (yli)kypsä hedelmäisyys on runsasta.

Maku on makean viinimäinen ja suklaatoffeinen. Runsaasti kypsää hedelmää ja viinistä irronnutta tanniinisuutta. Hieman levoton, vähän "sitä sun tätä" maku.

Jälkimaku on pehmeä, runsas, mutta jää melko yksipuoliseksi. Alun liika makeus sentään hieman taittuu.

Sinänsä ihan maukas, joskin hieman erikoinen viski. Makeutta, (ylikypsät hedelmät), ehkä liikaa.



Arran Fontalloro Wine Cask Finish, (casks from Felsina Tuscany), 55%. Bottled 2007. Limited edition 1944 bottles. Matured over 8 years in traditional oak casks + 8 months in Fontalloro casks.

Tuoksu on kuivahko ja mausteinen, runsaasti kuivattua hedelmää.

Maku on todella kuiva ja "tiukka". Kuivattuja hedelmiä, aprikoosi, luumu, omena.. Myös puu tuntuu taustalla.

Lyhyessä ja kuivassa jälkimaussa esiin nousee joku omituinen vivahde (kuiva homeinen puu tms...). yök.

Olipa outo tapaus. Veden lisäys tuo onneksi makeutta lisää ja parantaa tasapainoa, mutta jälkimaun omituisuutta ei sekään pelasta...

Erikoiset ja keskenään hyvin erilaiset viskit. Näille viiniviimeistelyille on Arranin tapauksessa varmastikin olemassa selkeät perusteet, sillä saadaanhan näin ainakin makua muuten vaisuhkoon nuoreen tisleeseen. Lopputuloksista voikin sitten olla montaa mieltä... Omalle kohdalleni on joskus osunut pari parempaakin yksilöä kuin yllä olevat.

6 x Arran:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti