maanantai 6. huhtikuuta 2009

Ardbeg 29yo 1975 Douglas Laing Platinum Selection


Ardbeg 29 yo 1975/2004, 47,3%, 255 bottles, Douglas Laing Platinum Selection.

Tätä pullotetta on aikoinaan ilmeisesti jäänyt Douglas Laingin varastoon tms, sillä nyt alkuvuodesta 2009 samaista pullotetta on ilmestynyt kauppoihin uudelleen pullotettuna ja pakattuna maininnalla "re-release".
Nyt kuitenkin maistelussa se alkuperäinen vihreässä pullossa ja laatikossa oleva tuote. (Uudessa kirkas pullo ja puuboxi).

Viski on väriltään tumma ja kuparin punertava, eli Sherrytynnyristä on kyse.
Tuoksu on aivan upea. Pehmeää savua, herkullista sherryistä makeutta ja vivahteikasta mausteisuutta, esim. kanelia. Tätä voisi pelkästään tuoksutella vaikka kuinka kauan. Vaan maistetaan nyt kuitenkin...
Maku on pehmeä. Korkea ikä on kuivattanut Sherryisyyttä sopivasti ja tämä yhdistettynä vahvaan mutta pehmeään savuisuuteen luo mukavan tasapainoisen kokonaisuuden. Maussa riittää myös vivahteita, mausteisuutta ja myös jotain raikasta (ehkä eukalyptus) häivähtää hetken ajan taustalla. Puun vaikutuksen huomaa myös hentona, mutta varsinaisesti kunnolla esiin se ei nouse missään vaiheessa, hyvä niin. Pitkä jälkimaku tarjoaa kuivaa savua ja hedelmäisyyttä.
Tyylikäs ja herkullinen nautiskeluviski, jonka lähin "sielunkumppani" Ardbegin tislaamopullotteista voisi olla Lord Of The Isles, sisältäen hyvin paljon samoja elementtejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti