sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Mortlach 1993 14 yo, "The Grill".


Yleensä Mortlachin viskit yhdistetään vahvaan sherrykypsytykseen , mutta poikkeuksiakin löytyy. Nyt testissä oli huomattavasti totuttua kevyempi versio:

Mortlach 1993, 14 yo, 46%.
Duncan Taylor & Co / The Grill, Aberdeen.


Väri on hyvin vaalea, aivan hennon vaaleankeltainen ja hieman vihertävä.

Tuoksu on makea, "puoliraakojen" hedelmien aromien tuodessa raikkautta. Kevyesti vaniljaa & hunajaa. "Erilainen" ja mielenkiintoinen.

Maku on pehmeä ja "suuhun sulava". Runko on hyvin kevyt, mutta samalla ihan tyylikäs ja tasapainoinen. "Tarjolla" ainakin kypsien hedelmien tuomaa täyteläisyyttä, omenaista raikkautta ja taustalla mukavaa mausteisuutta.

Jälkimaku jää valitettavan vaisuksi, sillä alun hennot maut eivät jaksa kantaa loppuun asti ja viskin ilme latistuu selvästi.

Kokonaisuutena kuitenkin ihan mielenkiintoinen viski, joka tarjosi todella erilaisen ja kevyemmän makupaletin kuin mikään muu aiemmin maistamani Mortlach. Kypsytykseen käytetyn tynnyrin tyyppi olisi ollut kiva tietää, mutta tätä tietoa ei pullosta löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti