sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Bowmore 1972, 27 yo.


Pitkästä aikaa juttua Bowmoresta:). Jokin aika sitten lasiin eksyi varsin mielenkiintoinen Vintageversio, jota näkee kaupoissa enää hyvin harvakseltaan:

Bowmore 1972, 27 yo, 53,3%,
casks 4864, 4865, 4866.

Distilled 16th Oct. 1972.

466 bottles.


Tuoksua hallitsee runsas hedelmäisyys, herukka & ruusunmarja. Savuisuus on mukavan tervaisen makeaa. Kaikkiaan voimakas tuoksu, jota pieni vesilisä avaa mukavasti.

Maultaan tämä viski on prosentit huomioiden yllättävänkin pehmeä ja suutuntumaltaan mukavan öljyinen ja täyteläinen. Savuisuus on Bowmoreille tyypilliseen tapaan hentoa ja miellyttävän tervaista. Hedelmäisyys on kuivahkoa, (kuivattu aprikoosi, ruusunmarja...). Taustalla raikas minttuinen tuulahdus luo vivahteikkuutta ja "syvyyttä". Maukas ja vahva kokonaisuus.

Jälkimaku tarjoaa lisää mielenkiintoisia vivahteita hapokkaan marjaisuuden, (erityisesti herukka), makean viinikumin ja kuivuvan turpeisuuden muodossa. Myös tarvaisuus säilyttää otteensa. Pituutta riittää mukavasti.

Jälleen kerran varsin hieno ja vahva esitys tältä Islayn vanhimmalta tislaamolta. Klassinen "vanhan liiton" Bowmore. Varsin hyvin nautittavaa täydessä vahvuudessaankin, mutta makupaletti kestää hyvin myös maltillisen laimennuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti