maanantai 29. maaliskuuta 2010

Bowmore 16 yo 1993 / 2010, "The Perfect Dram".

Jatketaan Bowmorella, mutta nyt testissä eilisen vanhemman yksilön jälkeen jotain uutta ja tuoreempaa näkemystä...

Bowmore 16 yo, distilled 1993, bottled 2010. 59,9%. Ex-Bourbon Hogshead. The Whisky Agency Perfect Dram IV, 209 bottles.

Tuoksu on hyökkäävä, mikä prosentit huomioiden ei tule yllätyksenä. Turpeisuus on kuivahkoa, seassa vaniljaa ja raakaa herukkaa. Pieni laimennus on paikallaan...
Veden kera avautuu aivan eri maailma: Toffeeta, vaniljaa, mukava ripaus makeahkoa turvesavua, piparkakkutaikinaa.

Maku on laimentamattomana huikean voimakas. Pienen vesilisän kanssa suutuntuma on todella öljyinen ja viski tarjoaa erittäin mielenkiintoisen makukirjon, missä hedelmäisyys on varsin runsasta, samaan tyyliin kuin monissa 1960-luvun Bowmoreissa. Savuisuus on hyvin hentoa ja pehmeää. Hedelmäisyyden alla vaniljaa, kermatoffeeta ja ripaus raikasta herukkaa.

Jälkimaku on pitkähkö ja maukkaan vivahteikas: Kuivuvaa turpeisuutta, voimistuvaa herukkaa ja seassa jotain mukavan makeaa, (vaahtokarkki).

Joo, varsin toimiva viski! Erittäin hyvä esimerkki hienosta Bourbonkypsytetystä Bowmoresta: Vahva, selkeä ja "puhdas", mutta samalla kauniin vivahteikas. Korkea alkoholiprosentti tuottaa hieman töitä sopivan laimennussuhteen löytämiseksi, mutta maltillinen vesilisä oli tässä tapauksessa paikallaan ja "avasi" alkuun kovin terävältä tuntuneen juoman.

(Kuva: whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti