tiistai 9. maaliskuuta 2010

Ardbeg 1974 cask 3327.

Viime viikolla pyörähti laseissa muutama varsin mielenkiintoinen Ardbeg. Viskifoorumilla joku on varmaan jo ehtinytkin "kattausta" selailla, mutta lähipäivien aikana olisi tarkoitus täällä blogissakin kertoilla omat pienet kommenttini nautituista juomista.

Aloitetaan vaikkapa Italian markkinoille tehdyllä Single Cask-julkaisulla, eli tarkemmin


Ardbeg 1974
Single Bourbon Cask no 3327.

54,1%.
C
ask filled 12 July 1974,
bottled 25 Sept 2006,
bottle no 116 of 117.


Tuoksussa mukava turvesavu on heti läsnä ja kietoo vahvaan otteeseensa. Hapokasta marjaisuutta, suolaista merellisyyttä sekä hento puun vivahde.

Maku on makeahko ja todella vahva. Vahvuudella en nyt tarkoita alkoholisuutta, vaan oikeasti MAKUA. Runsas savu hallitsee, taustalla vivahteikasta kypsää marjaisuutta sekä aavistus tervaa.

Jälkimaku on todella pitkä, savuisuus kuivuu kuten olettaa saattaakin, eikä viskin voimakas makuprofiili osoita hiipumisen merkkejä. Alun marjaisuus muuttuu enemmänkin kuivattujen hedelmien suuntaan ja myös tervaisuus nousee vahvemmin esiin.

Vahva ja loistava viski, joka erottui varsin hyvin edukseen maistamieni Ardbegin Single Caskien joukosta. Tuhtia tavaraa! Vuotta 1974 on pidetty erityisenä ja varsin arvostettuna "Ardbeg-vuotena" ja varsin hyvin siihen "haasteeseen" tämäkin pullote vastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti