torstai 25. helmikuuta 2010

Metallica: Francais Pour Une Nuit DVD

Metallican viime vuonna kuvattu livedvd Francais Pour Une Nuit ( "Yksi ranskalainen yö", tai jotain sinne päin) on komeaa seurattavaa. Nimesissä upeassa amphiteatteriympäristössä (Arena of Nimes) heinäkuussa 2009 taltioitu keikka vangitsee katsojan visuaalisesti. Upeaa ja historiallista konserttipaikkaa hyödynnetään kuvaukssa loistavasti ja laajat koko "stadionia" kuvaavat kohdat ovat käsittämättömän upeita. Käytännössä koko tuotantotiimi on tällä julkaisulla ranskalainen, joten loogisesti myös esim dvd:n kansi- ja lopputeksit ovat ranskaksi.

Kuvaus on siis huippuluokkaa jota on ilo seurata, mutta entäs itse musiikki?
No, eipä siitäkään voi moitteita antaa. Metallica on vuosien varrella kasvanut niin rutinoiduksi ja taitavaksi liveryhmäksi, että homma toimii vuorenvarmasti. Oman lisänsä Metallicakeikkoihin on aina tuonut settilistan jatkuva vaihtelu illasta toiseen, joka on monille bändeille tiukoissa kierturutiineissa tuntematon käsite.

Tällä DVD:llä nähtävän konsertin settilista on hyvä. Sopivasti tuttuja hittejä, bändin varhaistuotantoa, sekä luonnollisesti viimeisimmän Metallicakiekon Death Magneticin kappaleita.
Omaan korvaani suurimman vaikutuksen tekevät uudemmat kappaleet kuten Broken Beat & Scarred, All Nightmare Long tai vaikkapa The Day That Never Comes. Vanhoista tutuista hienosti onnistuvat esim vauhdikkaat Dyers Eve & Motorbreath.
Metallica on suuri bändi ja se näkyy jälleen kerran tällä julkaisulla. Mitään ei ole jätetty puolitiehen, vaan kokonaisuus on harkittu, masiivinen ja tyylikäs. Tällä pääasiassa Ranskan markkinoille suunnatulla julkaisulla tarjotaan rahalle varsin hyvä vastine.

Settilista:

1. Blackened
2. Creeping Death
3. Fuel
4. Harvester Of Sorrow
5. Fade To Black
6. Broken, Beat & Scarred
7. Cyanide
8. Sad But True
9. One
10. All Nightmare Long
11. The Day That Never Comes
12. Master Of Puppets
13. Dyers Eve
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
16. Stone Cold Crazy
17. Motorbreath
18. Seek & Destroy

Ja vertailun vuoksi noin kuukausi ennen tätä iltaa kuultiin Helsingissä tällainen setti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti