tiistai 16. kesäkuuta 2009

Metallica, Hartwall Areena Helsinki 15.6.2009


Raskaan rockin jättiläinen eli Metallica konsertoi Helsingissä parina iltana peräkkäin loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla. Pieni iskuryhmämme oli paikalla jälkimmäisellä keikalla ja pettyä ei showhun tarvinnut.
Konserttilavan sijoittaminen areenan keskelle oli loistava ratkaisu, sillä käytännössä kaikista katsomoista oli hieno näkyvyys lavalle. Näin myös yleisöä mahtuu halliin enemmän, eli n.14500 henkeä kumpanakin iltana.


Keikka alkoi tutulla lännenfilmi-introlla, jonka jälkeen avausbiisinä kuultu That Was Just Your Life soitettiin lähes pimeässä, mutta upeiden laservalojen ilotulituksen keskellä.
Soundit olivat pääosin selkeät, mutta äänenvoimakkuudessa olisi riittänyt hieman vähempikin. Nyt musikki tuli nimittäin todella kovaa. Keikalla kuultiin runsaasti materiaalia uusimmalta Death Magnetic-levyltä ja liveversiot olivatkin varsin onnistuneita. varsinkin Broken, Beat And Scarred jyräsi vastustamattomasti. Vanhemmasta tuotannosta kuultiin raskasta osastoa, esim. Leper Messiah, Holier Than Thou, ja nopea Dyers Eve.
Metallicakeikkojen kestohitti One sai jälleen seurakseen komeat pyrotehosteet ja biisi toimikin jopa yllättävän hyvin. "Pakollinen" herkistely Nothing Else Matters saa myös minulta yllätysplussan, varsin hyvä veto sangen kuluneesta biisistä.
Reilusti yli kahden tunnin takomisen jälkeen viimeisenä encorena Seek and Destroy täysvalaistuksessa ja juhlat olivat paketissa. Jykevä keikka.

Setti:

That Was Just Your Life
The End Of The Line
Leper Messiah
Holier Than Thou
One
Broken, Beat And Scarred
My Apocalypse
Sad But True
Welcome Home (Sanitarium)
The Judas Kiss
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Dyers Eve
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
The Wait
Hit The Lights
Seek and Destroy



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti