keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Bowmore 230-vuotta tasting.

Vuonna 1779 perustettu Bowmore oli tällä kerralla jo perinteisen kesätastingimme teemana. Pulloja saatiinkin haalittua maisteluun melkoinen määrä, joukossa vanhempaa tavaraa, sekä myös tuoreempia pullotteita. Varsin hyvä kuva illan aikana syntyikin eri aikausien tuotteiden piirteistä. Tarkemmat analyysit jäivät nyt tekemättä, johtuen maisteltavien suuresta määrästä. Täytyykin lähiaikoina ottaa muutamista illan aikana maistetuista uusintakierros tarkempaa syventymistä varten.
Muutamia muidenkin tislaamoiden tuotteita maisteltiin ja ne tarjosivatkin mukavaa kontrastia Bowmore-pullotteiden seassa. Hauskaa illan aikana riitti ja viskit maistuivat, paitsi eräs sillitynnyrissä kypsytelty Fishky, jonka maku oli varmaankin ällöttävintä mitä kohdalle on osunut.

Jos yksittäisiä "helmiä" haluaa nostaa esiin, niin Bowmoren 1969:t säväyttivät, samoin keraaminen 22 yo. Uudemmista pullotteista erittäin hyviä olivat Feis Ile 2008-pullotus sekä Laimrig. Muista merkeistä Highland Park 1977 Bicentenary jäi hyvin mieleen, samoin sherrymonsteri Glendronach 1968. Mutta noista yksittäisistä viskeistä tarkempaa juttua myöhemmin, nyt illan kuvien pariin:




Kauniin kesäillan jo hämärryttyä oli aika paistaa makkaraa ja viskiä riitti sinnekin...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti