sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Bowmore 15 yo Laimrig (2009 Release)

Uuden, ennenmaistamattoman Bowmoren maistelu on minulle usein merkittävä tapaus, niin myös tällä kertaa, kun tutustumisvuoron sai reilut kuukausi sitten Ruotsissa julkaisunsa saanut Bowmore Laimrig. Tätä viskiä on tehty kaikkiaan 4500 pulloa ja ilmeisestikin koko erä on mennyt rakkaaseen naapurimaahamme.

Tässä kokemukset muutaman maistelukerran jälkeen:

Bowmore Laimrig, 15 yo, 50,3%, Sherry cask finished. Released 2009. 4500 bottles. Erään tiedon mukaan kypsytetty ensin 10 vuotta Bourbontynnyreissä ja viimeiset viisi vuotta Oloroso Sherrytynnyreissä.

Runsaan sherryisessä tuoksussa savua, tummaa suklaata, kypsää hedelmää ja tervaa.
Maku on tuhdin sherryinen ja kuivan savuinen. Savuisuus on Bowmoreksi yllättävänkin vahvaa, johon kevyt tervaisuus tuo aavistuksen makeaa vivahdetta. Sherry ei nouse missään vaiheessa liian makeaksi vaan tuo esiin maukkaan ja paikoin kirpeähkön hedelmäisyyden.
Jälkimaku on keskipitkä ja kuivan sherryinen, marjainen sekä pehmeän savuinen.

Kokonaisuus pysyy hyvin tasapainossa, sherryfinistely tuo siis makua, mutta ei nouse liian hallitsevaksi ja viski onkin näin mukavan erilainen kuin vaikkapa kokonaan sherrytynnyreissä kypsynyt viime vuonna julkaistu Bowmore Maltmen's Selection. (Joka taas toimii loistavasti pelkästään sherrykypsytettynä).

Hintaluokassaan Laimrig on hyvä tuote, joka ainakin minulle maistuu parhaiten täydessä vahvuudessaan, sillä veden lisäys tuntui hieman heikentävän profiilia. (täyteläisyys ja makeus hävisivät veden kanssa hyvin herkästi).

Hienoa, että Bowmorelta on alkanut tulla markkinoille perus-sarjan rinnalle yhä enemmän näitä mielenkiintoisia ja erilaisia "Limited Release" pullotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti